80% громадян підтримують загальнонаціональні вибори Президента України і лише 7% респондентів делегують право обирати главу держави Верховній Раді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” та фірмою “Юкрейн Соціолоджі Сервіс”, оприлюднені сьогодні в УНІАН на презентації проекту громадського руху “Президентська республіка”. Дані опитування повідомив голова оргкомітету зі створення руху Володимир ЦИБУЛЬКО.

За його словами, 7% респондентів вважають посаду Президента в Україні зайвою і лише 6% не визначилися зі способом обрання глави держави. Зокрема, зауважив В.ЦИБУЛЬКО, обирати Президента бажають представники всіх вікових категорій з різною освітою та місцем проживання.

Відео дня

За словами В.ЦИБУЛЬКА, дані дослідження свідчать, що “ідея обрання Президента у ВР, яка виникла ще за часів КУЧМИ, суперечить позиції громадян України незалежно від їх політичних поглядів”.

Він зазначив, що рух "Президентська республіка" виник як протидія "недостатньо обгрунтованим проектам політиків щодо зміни конституційного ладу в Україні".

Крім цього, на прес-конференції було презентовано веб-сайт громадського руху “Президентська республіка”. Сайт створено з метою збору експертних думок та досліджень про переваги президентської форми правління на сучасному етапі розвитку України та сприяння об’єктивному інформуванню громадян щодо політичних процесів.

Загальнонаціональне опитування громадян України проводилося з 1 по 12 жовтня 2006 року Фондом “Демократичні ініціативи” та фірмою “Юкрейн Соціолоджі Сервіс”. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років і старше. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.