Громадянська мережа “Опора” констатує дуже низьку явку виборців на повторних виборах міських голів Кіровограда, Полтави та Чернігова, що пройшли 26 листопада.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив представник “Опори” Андрій КОГУТ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, за його словами, явка виборців на виборах мера Кіровограда становила, за попередніми підрахунками, 22-24%, і станом на 8-му годину ранку ще тривав підрахунок голосів.

Відео дня

А.КОГУТ сказав, що, за попередньою інформацією, на виборах мера Кіровограда, лідирує Олександр ДАНУЦА, на другому місці йде Олександр ТАБАЛОВ.

При цьому він зауважив, що, “швидше за все, вибори будуть оскаржені Олександром НІКУЛІНИМ, якого в переддень виборів за рішенням суду зняли з перегонів”.

Говорячи про вибори мера Полтави, представник “Опори” зазначив, що там явка виборців становила 37%.

Він сказав, що за даними екзит-полу впевнену перемогу здобуває Андрій МАТКОВСЬКИЙ, за якого проголосували 56,5% виборців, за ним йде Віктор ЖИВОТЕНКО з 26,5% і третій – Андрій БАРАНОВ (7,1% голосів).

У той же час “Опора” прогнозує, що офіційні результати виборів мера Полтави будуть не скоро, оскільки низка кандидатів вже не погоджується із зафіксованими результатами. Так, кандидат від “Нашої України” Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ у прямому ефірі телеканалу “Лтава” заявив про тотальний підкуп виборців на користь А.МАТКОВСЬКОГО, навівши приклад, коли представники міліції спіймали злочинців на виборчій дільниці №87. Також не згоден з результатами і А.БАРАНОВ, який сказав, що, за даними його штабу, за нього проголосували 18-19% виборців.

На виборах міського голови Чернігова явка виборців становила 34,7%. Незважаючи на прогнози щодо можливого зриву виборів, вони відбулися, при чому, за оцінкою “Опори”, порушень, які б могли вплинути на результати голосування, не було.

За результатами паралельного підрахунку голосів, що наводила ця організація, лідирує зі значним відривом екс-мер Чернігова Олександр СОКОЛОВ (38,9%), другим йде представник БЮТ Сергій ВІТРЕНКО, якого підтримали 11,6% виборців, третій – висуванець КПУ Володимир ЛЕЩЕНКО з 10,7%.