У Києві відбулася презентація програми Національного тижня Європейської кампанії “Всі різні - всі рівні”, який проходитиме в Україні 24 листопада - 1 грудня за ініціативи Ради Європи у сфері молодіжної політики.

Презентація центральної програми проходила сьогодні в агентстві УНІАН.

Національний тиждень в Україні відбувається за підтримки Ради Європи, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міжнародного фонду “Відродження”, Програми розвитку ООН, Фонду Лілії ПІДКОПАЄВОЇ та братів КЛИЧКІВ, а також інших громадських організацій.

Відео дня

Голова Національного комітету Європейської кампанії “Всі різні – всі рівні” Ксенія ОРЛОВСЬКА зазначила, що у рамках заходу проводитимуться стаціонарні тренінги і семінари у школах, міжнародні конференції та марафони.

Зокрема, за її словами, кожен день Тижня буде присвячений окремим цільовим групам: перший-третій дні – відкриття Тижня, де розглядатимуть питання “Європейські цінності: Верховенство права. Толерантність. Різноманітність. Участь”, четвертий день присвячений правам дітей, п’ятий – національним меншинам, шостий - правам жінок (гендерна рівність), сьомий – людям з особливими потребами, а також людям, які живуть з ВІЛ.

К.ОРЛОВСЬКА також зазначила, що кожного дня проводитимуться прес-конференції, де учасники програми отримають інформацію про те, що і де відбуватиметься цього дня. Крім цього, за її словами, "цей тиждень стане початком для нових і цікавих проектів у рамках реалізації Комплексної програми, присвяченої Європейській кампанії “Всі різні - всі рівні”.

Голова комітету зауважила, що “проведення Національного тижня в Україні сприятиме кращому діалогу між українськими молодіжними організаціями та європейською молоддю”.

Довідка УНІАН. Кампанія “Всі різні – всі рівні” є найпотужнішою з молодіжних кампаній Європи. Ініціатором є Рада Європи. Кампанія проводиться під патронатом Департаменту молоді та спорту Ради Європи з 1995 року в усіх європейських країнах. В Україні цього року проводиться вперше.