Комуністична партія України сьогодні підписала угоду з низкою громадських організацій ветеранів війни та військової служби про допомогу у вирішенні соціальних питань колишніх та діючих військовослужбовців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова КПУ Петро СИМОНЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, головна мета цієї угоди полягає у створенні в Україні громадського контролю за діяльністю Міністерства оборони щодо вирішення соціальних питань як діючих військово службовців, так і тих, хто звільнився в запас. Крім того, документом передбачено утворити для "безпосереднього громадського контролю реалізації ухвал та накреслених планів" наглядову раду при Верховній Раді України та Кабінеті Міністрів, куди вже надіслані "відповідні пропозиції".

Відео дня

На переконання підписантів угоди, відсутність в Україні єдиної державної стратегії вирішення соціальних питань військовослужбовців створює загрозу національній безпеці країни. Для того, щоб подолати це явище, автори документу ставлять перед собою цілі розробляти для розгляду та затвердження в парламенті Законів України "Про конверсію військових об’єктів", "Про організацію позабюджетного фінансування соціальних програм військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та членів їх сімей", а також внести зміни до проекту бюджету на 2007 рік стосовно відміни статей, які погіршують пенсійне забезпечення колишніх військовослужбовців і правоохоронців, а також фінансування Збройних сил України тощо.

Як наголосив П.СИМОНЕНКО, "ця угода - це програма мінімум, програма найближчих заходів". "Ми беремо спільну відповідальність за її реалізацію", - додав він.