У Дніпродзержинську Дніпропетровської області члени ініціативної групи зібрали понад 25 тис. підписів за проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень міської ради.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив координатор Дніпродзержинської міської ініціативної групи місцевого референдуму Ігор ШЕХ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, таким чином, ідею розпуску міської ради вже на початковому етапі підтримали близько 12% громадян Дніпродзержинська, які мають право голосу.

Відео дня

Він зазначив, що проти подальшого правління цього складу міської ради також виступили 25 громадських організацій та осередків політичних партій різного спрямування.

Необхідність референдуму та припинення повноважень міської ради, за словами його організаторів, передусім викликана її бездіяльністю, невиконанням депутатами визначених законом обов’язків та спричиненим депутатами штучним конфліктом із міським головою.

Він пояснив, що через політичні та кадрові інтриги, затіяні депутатською більшістю, було зірвано 4 пленарних засідання сесії міської ради, не прийнято низки важливих господарських рішень. Внаслідок цього в Дніпродзержинську на 3 місяці було зупинено ремонтні роботи у комунальному господарстві, затримано надходження 6,5 мільйонів гривень бюджетних коштів, місто опинилося на межі комунальної катастрофи на зразок тієї, що трапилася в Алчевську.

І.ШЕХ сказав, що замість підготовки до зими, депутати з БЮТ та Партії регіонів об’єдналися проти міського голови Олега ЗАХОРОЛЬСЬКОГО та його заступників, вимагаючи перерозподілу посад та передачі від виконкому раді повноважень, що стосуються комунальної власності, землі та будівництва.

“Протиприродний політичний альянс БЮТ і “Регіонів”, спрямований проти відомого своїми демократичними поглядами мера О.ЗАХОРОЛЬСЬКОГО, ініціатори референдуму засуджують як безпринципний з боку БЮТ і пов’язують з тим, що до керівництва місцевої організації тимошенківців прийшли колишні “регіонали”, – сказав він.

Представники ініціативної групи з підготовки референдуму переконані, що зможуть довести справу референдуму до логічного завершення – перевиборів міської ради, перемогу на яких отримають політичні сили, які підтримують мера О.ЗАХОРОЛЬСЬКОГО.