Голова Львівської обласної політради громадянської партії “ПОРА”, секретар міськради Львова Володимир КВУРТ вважає, що замахи на львівських бізнесменів мають на меті дестабілізувати ситуацію у усьому західному регіоні.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту УНІАН.

На думку В.КВУРТА, вбивства бізнесменів є спробою залякати бізнес, залякати простих громадян. За його словами, таким чином нав’язується недовіра до влади, до силових структур. В.КВУРТ зазначив, що таким чином проявляються спроби реваншу нинішньої влади. За його словами, «знову стає невигідним міліціонер, який не пов’язаний з криміналітетом».

Відео дня

У зв’язку з цим керівник львівської “Пори” наголосив на позиції партії, яка полягає у тому, що необхідно налагодити координацію силових структур з іншими органами влади. За його словами, необхідно визнати місцеве самоврядування повноцінним суб’єктом влади в державі. В.КВУРТ зауважив, що відповідальність місцевих органів влади і їх повноваження мають бути підкріплені повноцінним забезпеченням. За його словами, «головний міліціонер повинен призначатись за погодженням з міськрадою».

Також В.КВУРТ вважає, що нагальною потребою є реформування міліції, «має змінитися її філософія». За його словами, необхідно розуміти, що міліція - це не каральний орган, а орган захисту прав громадян. Він також додав, що оцінку діяльності правоохоронних органів мають давати звичайні громадяни. «Безпечно на вулиці – значить міліція працює добре», - сказав керівник львівської “Пори”.

Як повідомляв УНІАН, 24 жовтня на Львівщині було здійснено замах на директора ВАТ “Львівський науково-дослідний інститут факсимільної апаратури” Ярослава ЧАБАНА.

26 жовтня було вчинено замах на життя директора львівського ринку „Шувар” Романа ФЕДИШИНА.

14 листопада у Львові застрелили директора Львівського склодзеркального заводу Богдана Дацка.