Сьогодні Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку підписала з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) протокол про співпрацю в проекті з розкриття звітності емітентів «Розвиток ринків капіталу».

Церемонія підписання відбулася в УНІАН, із боку Держкомісії протокол підписав голова Держкомісії з цінних паперів Анатолій БАЛЮК, із боку USAID - керівник проекту Енн УОЛЛЕС.

Як зазначила Е.УОЛЛЕС, відповідно до підписаного протоколу USAID надаватиметься Держкомісії технічна допомога з таких ключових питань, як створення й впровадження електронної системи розкриття інформації емітентами цінних паперів у форматі, що відповідає вимогам законодавства України, стандартам ЄС і міжнародним стандартам. За словами Е.УОЛЛЕС, даний проект реалізовуватиме компанія Financial Markets International, Inc.

Відео дня

За її словами, в рамках виконання проекту емітентам буде безкоштовно надано програмний продукт, на підставі якого вони зможуть підготувати свою звітність. Після того, як звітність у електронній формі буде отримана Держкомісією, вона буде автоматично розміщена на її сайті.

Е.УОЛЛЕС підкреслила, що оприлюднення звітності емітентів у режимі он-лайн на сайті Держкомісії дозволить виключити спроби використання інсайдерської інформації.

За її інформацією, проект розраховано на чотири роки, вже сьогодні планується підготувати звітність 10 емітентів.

За словами Е.УОЛЛЕС, проект фінансуватиметься USAID, при цьому всі права на створену систему належатимуть Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Як зазначив А.БАЛЮК, даний проект дасть "потужний імпульс для підвищення відкритості українського фондового ринку". Голова Держкомісії оцінив загальну вартість виконання проекту приблизно в 10 млн. доларів.