Голова Київської організації партії «Руський блок» Олексій АЛЕКСАНДРОВ і представник Євразійського союзу молоді Леонід САВІН заявляють, що мають намір оскаржити в суді дії міліції щодо учасників акції, яка проходила 4 листопада на Хрещатику в Києві з нагоди Дня єднання Росії.

Про це О.АЛЕКСАНДРОВ і Л.САВІН повідомили сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«У нас була мирна акція, направлена на об`єднання слов`янських народів. Але вона була зірвана правими радикальними партіями та іншими екстремістськими силами. На нас напали близько 60 озброєних осіб. Дії правоохоронних сил були непрофесійними. Ми просили встановити шеренгу міліції між двома колонами. Але це не було зроблено», - сказав О.АЛЕКСАНДРОВ.

Відео дня

За його словами, в ході зіткнень було затримано близько 20 осіб, які брали участь в акції. «Їм було пред`явлено звинувачення в непокорі міліції й нецензурній лайці. Затриманих протримали близько 3 годин і відвезли в суд, який наклав штраф у розмірі 190 гривень. При цьому в судовій постанові не було вказано прізвище судді», - додав він.

У свою чергу Л.САВІН повідомив, що організації мають намір звертатися в міжнародні організації, зокрема, в Єврокомісію, в зв`язку з геноцидом в Україні й ескалацією конфліктів на етнічному грунті.