Голова Всеукраїнського об`єднання «Молодь - надія України» Вадим ГЛАДЧУК заявляє про те, що Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ почав його політичне переслідування після проведення мітингу біля будівлі Київської міської державної адміністрації, під час якої було спалено чучело міського голови.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ГЛАДЧУК заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Проведення мітингу біля приміщення КМДА було легітимним. Ми повідомили міську владу про його проведення з вказівкою місця і кількості учасників. Крім того, у нас були вода і вогнегасник, щоб загасити полум`я», - сказав В.ГЛАДЧУК.

Відео дня

Лідер молодіжної організації стверджує, що Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ дав розпорядження «затримати В.ГЛАДЧУКА на добу». «Спочатку на мене співробітники МНС склали акт за фактом дрібного хуліганства, а потім адміністративний протокол переписали правоохоронні органи за фактом порушення порядку проведення масових заходів», - уточнив він. При цьому В.ГЛАДЧУК нагадав, що правила проведення масових акцій регламентує лише Конституція України.

Крім того, В.ГЛАДЧУК повідомив, що на його адресу надходять телефонні дзвінки із погрозами. «Як тільки я почав проводити акції протесту проти підвищення в столиці тарифів на житлово-комунальні послуги і проти Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО, моїй матері стали перешкоджати у встановленні гаража, хоча вона має на це право», - додав він.

Разом з тим лідер молодіжної організації відзначив, що йому невідомі терміни розгляду справи. «Мені не можуть цього сказати, але я не збираюся переховуватися», - сказав В.ГЛАДЧУК.