Торговельно-промислова корпорація Fozzy Group оголосила про завершення першого етапу проекту впровадження бізнес-рішень SAP і про початок продуктивного використання mySAP ERP. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив віце-президент з інформаційних технологій Fozzy Group Юрій ГОРГО.

Як передає кореспондент УНІАН, перший етап проекту впровадження SAP було реалізовано за рік. Він передбачає створення централізованої інформаційної системи, яка дозволяє оптимізувати основні господарські процеси корпорації, включаючи управління фінансами, контроллінг, управління платіжним бюджетом, персоналом, матеріальними запасами, збут і дистрибуцію, галузеве вирішення для роздрібної торгівлі SAP for Retail, управління кредитами і відрядженнями, інфраструктуру обміну SAP Exchange Infrastructure.

Основні функціональні елементи системи були запущені з 1 жовтня цього року. На сьогоднішній день автоматизовано 300 робочих місць на підприємствах корпорації в Києві і Київській області.

Відео дня

«Впровадженням системи SAP ми ставили перед собою завдання створення привабливішого інвестиційного образу компанії після завершення всіх стадій проекту», - сказав директор проекту SAP корпорації Fozzy Group Юрій КУРЛЯНЧИК.

Директор SAP Ukraine Олександр МЕЛЬНИКОВ заявив, що Fozzy Group одною з перших українських торговельно-промислових груп почала продуктивне використання галузевого рішення SAP for Retail. На його думку, впровадження системи дозволяє збільшити прибутковість і рентабельність компанії.

Наскільки рішення SAP збільшить оборот корпорації Fozzy Group, представники компанії не уточнили, зазначивши, що про цифри можна буде говорити лише через деякий час.

Наступним етапом проекту, в 2007-2008 рр., заплановано розповсюдження системи на всі юридичні особи корпорації у всіх регіонах України. У 2007 році додатково буде автоматизовано 150-200 робочих місць. А в 2009 році проект стартує за промисловими напрямками компанії Fozzy Group.

Довідка УНІАН. Торговельно-промислова корпорація Fozzy Group створена в 1997 р.

До складу корпорації входить 200 магазинів: мережа «Сільпо» (108), магазинів «Фора» (55), аптек «Будь здоровий» (16), оптові гіпермаркети «Фоззі» (3), мережа гастрономів «Дніпрянка» (11), 3 магазини побутової техніки «Отто Штеккер».

До промислової групи відноситься Ніжинський консервний комбінат (ТМ «Ніжин»), кондитерська фабрика ім. Фрідріха Енгельса, Снятинська птахофабрика. Корпорація володіє рестораном «У Хромого Пола» в Києві. У корпорації працює 23 тис. чол.

Оборот торгових мереж корпорації в 2004 р. становив 290 млн. дол., в 2005 р. - 700 млн. дол. У 2006 році планується оборот на рівні 1 млрд. 200 млн. дол.

Компанія SAP є в світі провідним постачальником програмних рішень для управління бізнесом. В даний час більше 36 тис. 200 компаній, розташованих у більш як 120 країнах, використовують рішення SAP для управління ключовими бізнес-процесами в різних галузях. SAP має дочірні компанії в більш як 50 країнах. Компанія представлена на декількох біржах, включаючи Франкфуртську фондову біржу і Нью-йоркську фондову біржу, під символом «SAP».

Компанія SAP вийшла на український ринок в 1995 році. Понад 60 українські підприємства і державні організації є замовниками SAP, серед них Національний банк України, Міністерство оборони України, «Укрсиббанк», «Укртатнафта», «Металургійний комбінат «Азовсталь», «Донецьксталь», «Одеський припортовий завод», «Український мобільний зв`язок» (UMC), «Дніпроенерго», «Полтаваобленерго», «Реемтсма-Україна», "Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь», «Крименерго», «Запоріжжяеобленерго», міні-металургійний завод «ІСТІЛ (Україна)», Холдингова компанія «Бліц-інформ», «Мерке Трейд».

Частка SAP на українському ринку компаній, що займаються бізнес-рішеннями, цього року становила 56%, що на 6% більше порівняно з 2005 р.