31 жовтня пенсіонери силових структур вчергове пікетуватимуть Верховну Раду і Кабінет міністрів з вимогою не допустити прийняття державного бюджету на 2007 рік, яким передбачено зменшення соціальних виплат цій категорії осіб.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Ради профспілки атестованих працівників внутрішніх справ України Григорій КАБАНЧЕНКО.

Він наголосив, що у разі відмови виконати вимоги військових пенсіонерів буде подано відповідне звернення до Конституційного Суду, а якщо і це не допоможе, пенсіонери звернуться до Європейського суду з прав людини.

Відео дня

Крім того, організаторами акції є Всеукраїнський союз громадських об’єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів і Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет по захисту прав військовослужбовців та працівників МВС та СБУ «За справедливість».

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня військові пенсіонери передали депутатам Верховної Ради свої вимоги. Зокрема, у зверненні зазначається, що проект Закону “Про державний бюджет України на 2007 рік” викликав велике занепокоєння у діючих та звільнених у запас військовослужбовців і працівників силових структур. Автори звернення заявили про те, що значна кількість положень проекту бюджету не відповідає Конституції України та законам України.

“Звертаємося до вас з вимогою не допустити погіршення рівня соціального захисту військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей. Вилучити з проекту Закону України “Про державний бюджет України на 2007 рік” статті 38, 40, 41, 61, 74 і пункти 15, 16, 23, 28, 33, 37, 51, 55, 68, 70 статті 76-ї, нормами яких зменшується розмір соціальних гарантій, як такі, що суперечать Закону України “Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб”, а також зупинити процедуру передачі функцій призначення пенсій та медичного обслуговування від силових міністерств відповідно Пенсійному фонду та Міністерству охорони здоров’я України”, зазначається у зверненні.