28, 29 серпня 2005 року за участю громадської організації „Форум порятунку Києва” було скоєно напад на родину Пстрак В. І.

Ця історія триває з 1998 року. Саме цього року  вагітна  Пстрак В. І. та її  син, який є інвалідом 2 групи переїхали з міста Чортків Тернопільської області до м. Києва. Їх переїзд зумовлений інвалідністю сина, Пстрак Віталія, яка сталася внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Сьогодні він потребує постійної медичної допомоги, яку може надати тільки Київський нейрохірургічний інститут. Для забезпечення сім’ї житлом,   вона звернулась до КМДА для виділення земельної ділянки під будівництво приватного будинку. 23.05.2005 року Пстрак В. І. отримала кадастрову справу.

 Приїхавши на дану ділянку вона побачила, що  при побудовано на її ділянці  7 гаражів. Зазначені гаражі на даній території знаходяться незаконно, так як відповідно до Генплану по забудові м. Києва ділянка, на якій вони розташовані, не надавалася нікому у власність чи користування. Між власниками гаражів та Пстрак виник конфлікт з приводу цієї ділянки. Після зазначеного конфлікту 25 серпня 2005 року з’явилися люди на мікроавтобусі з написом „Форум порятунку Києва” та вимагали в грубій формі від Пстрак В. І.  звільнити ділянку у зв’язку з тим, що Пстрак В. І. начебто знаходиться на ній не на законних підставах. 28 серпня 2005 р. на 2 мікроавтобусах із написом „Форум порятунку Києва” приїхали на ділянку біля 20 чоловік, які вчинили погром: поламали паркан,  при цьому побили людей, які знаходились на даній ділянці. На наступний день, приїхавши на мікроавтобусах на цю земельну ділянку, ці самі люди вчинили кроваву фізичну розправу над Пстрак В. І., її сином Віталієм та іншими громадянами, зокрема Синюком А.А. та Ярмоленко О. Від насильницьких дій Пстрак В. І. отримала тілесні ушкодження, які були офіційно зафіксовані, а саме забій головного мозку середньої тяжкості, перелом носової перегородки, забій м’яких тканей живота. Потерпілі звернулись до органів внутрішніх справ за фактом їх побиття та погрому, однак кримінальна справа була порушена тільки за фактом крадіжки щебня.

Відео дня

19 жовтня 2006 року гр. Пстрак В.І.  брала участь у громадських слуханнях щодо будівництва культової споруди на перехресті вулиць Гончара та Хмельницького, у сквері ім. Зої Космодем’янської. Серед людей, які приїхала на громадські слухання на  мікроавтобусі (державний № АІ 8752 АВ) з написом „Форум порятунку Києва”,  гр. Пстрак В.І.  впізнала людину, яка  їй нанесла тілесні ушкодження на її земельній ділянці 29 серпня 2005 року. Після цього звернулася до органів внутрішніх справ, які залишили її заяву без уваги.

 З огляду вище викладене та на ту інформацію, яка прозвучала сьогодні під час прес-конференції в УНІАН, яку давала гр. Пстрак В.І., можна зробити висновок,   що дії організаторів та виконавців громадської організації „Форум порятунку Києва” своїми діями порушують права і свободи громадян  та чинне законодавство України. Своїми діями вони перешкоджали діяльності гр. Пстрак В.І.   на законно отриманій ділянці, завдали тілесних ушкоджень. У зв’язку з цим  гр. Пстрак В.І. просить Президента України, Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора та Міністра юстиції України  звернути увагу на протиправну діяльність, так званого „Форуму порятунку  Києва” та дати правову оцінку їх діям, а також посприяти у знаходженні осіб, які вчинили погром та завдали мені та іншим громадянам тілесних ушкоджень.