У Києві з 24 жовтня до 1 листопада в рамках Всенародного фестивалю здоров`я пройде Тиждень здорового харчування в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила представник оргкомітету фестивалю Ірина ГРІНЕНКО.

За словами І.ГРІНЕНКО, в рамках даного фестивалю відбудеться Міжнародна виставка-презентація «Мудрість природи», яка проходитиме з 29 жовтня до 1 листопада в Київському планетарії. Вона повідомила, що на виставці будуть присутні лікарі-дієтологи, у яких можна буде одержати консультації і рекомендації.

Відео дня

На думку І.ГРІНЕНКО, проведення даної виставки приверне увагу людей до проблеми здорового харчування, і сприятиме популяризації такого способу життя.

На думку фахівців, на сьогоднішній день в раціоні людей досить калорій для підтримки життєдіяльності, проте катастрофічно не вистачає важливих компонентів, зокрема, вітамінів, мінералів тощо. Внаслідок цього широко поширені так звані «хвороби цивілізації» - ожиріння, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, алкоголізм, рання імпотенція, гіпертонія і так далі. При цьому наголошується, що з ряду причин людство не може повернутися до натурального харчування, оскільки навіть овочі через збідніння грунтів на сьогодні містять значно менше вітамінів і інших корисних речовин, чим раніше. Проте фахівці зазначають, що за допомогою корекції раціону харчування біологічно активними речовинами можна знизити кількість захворювань, пов`язаних із старінням, цукровий діабет, артрит, хвороб серця, органів зору і судин. Наголошується, що в цьому ракурсі варто розглядати продукти функціонального харчування не як панацею від хвороб, а постійну компенсацію до харчування.