У Чернігові проводиться цілеспрямована робота зі зриву виборів мера міста.

Про це заявив один із кандидатів у мери Чернігова Олександр СОКОЛОВ сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«У місті розсилаються SMS-повідомлення про те, що вибори переносяться, а в місцевих ЗМІ публікуються матеріали про відміну виборів. Про своє бажання поборотися за посаду мера заявили 68 чоловік проти 15 – на виборах у березні. Це означає, що більшість з них виступає технічними кандидатами», - сказав О.СОКОЛОВ.

Відео дня

Разом з тим, кандидат у мери не зміг уточнити конкретних осіб або політичні сили, які здійснюють роботу, спрямовану на зрив виборів.

У свою чергу адвокат О.СОКОЛОВА Дмитро БОГУСЛОВСЬКИЙ заявив про намір після проведення виборів притягнути до відповідальності всіх тих, хто застосовує у виборчій кампанії «брудні технології» і причетний до зриву виборів у Чернігові. «Ми маємо намір це зробити. Щоб в інших містах вибори проходили без застосування брудних технологій у відкритій і чесній боротьбі програм кандидатів. Все повинно залежати від волі громадян», - додав він. Адвокат також не виключив, що зацікавлені у зриві виборів оплачують діяльність технічних кандидатів.

Як повідомляв УНІАН, на виборах 26 березня 2006 року мером Чернігова став представник Соціалістичної партії України Микола РУДЬКОВСЬКИЙ. Проте він залишив цю посаду, віддавши перевагу мандату народного депутата. Після формування антикризової коаліції М.РУДЬКОВСЬКИЙ очолив Міністерство транспорту України.

Повторні вибори мера Чернігова призначені на 26 листопада. Про намір балотуватися в мери заявили 68 чоловік, із яких вже 45 направили документи на реєстрацію.

Сьогодні в Чернігові відбудеться жеребкування щодо формування виборчих комісій.