У рамках програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні відбулося обговорення проблем бідності між українськими і міжнародними експертами, з нагоди Дня подолання бідності.

Засідання прес-клубу за участю українських і міжнародних експертів відбулося сьогодні в агентстві УНІАН.

Заступник міністра економіки України Людмила МУСІНА зазначила, що міністерство зараз напрацьовує заходи, “пов’язані зі збільшенням вартостей людського капіталу і можливостей його продуктивного використання для цілей розвитку економіки”.

Відео дня

Експерт з економічної політики Наталія ОПАРІНА зауважила, що згідно з даними Державного комітету статистики, третина українців вважають себе бідними, 45% - небагатими, 13% зараховують себе до середнього класу і лише 0,1% вважають себе заможними.

Старший постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Джері ФРЕНКС назвав деякі варіанти виходу з цієї ситуації. На його думку, необхідно продовжувати проводити економічну політику, яка забезпечить економічне зростання, провести велику переорієнтацію соціальних виплат, а також створити прозорість і відкритість уряду.

У рамках прес-клубу обговорювалася політика подолання бідності в Україні, яка повинна здійснюватися у напрямі створення економіко-правових умов для подолання бідності (серед працюючих насамперед), підвищення економічної активності громадян та зменшення його розшарування за рівнем доходів.

Довідка УНІАН. У 1993 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 17 жовтня Міжнародним днем подолання бідності та злиднів в усіх країнах, а особливо тих, що розвиваються. У 2002 році на Самміті Тисячоліття ООН визначили головні Цілі Розвитку Тисячоліття (ЦРТ) та зобов’язалися їх досягти до 2015 року. Україна була однією з 191 країни-учасниці Самміту.

[ назад ]