Субінвестори будівництва будинку по вул. Ірпенська, 69-а звинувачують ТОВ «Фінансова компанія «ТЕКТ-Рієлті» та Інститут відкритої політики (ІВП) у затягуванні його добудови. Про це представники ініціативної групи субінвесторів-власників квартир у будинку по вул. Ірпенська, 69-а заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, за словами субінвестора будівництва Анатолія ЖЕРНОВОГО, будинок по вул. Ірпенській готовий на 98%, проте в ході його будівництва собівартість 1 кв. м перевищила собівартість, заплановану на початку будівництва (2003 рік - УНІАН).

«В результаті, для завершення будинку необхідно додатково інвестувати більш як 10 млн. грн. При цьому цей будинок має двох основних інвесторів – це компанія «ТЕКТ-Рієлті», що представляла інтереси ІТП, і будівельна компанія «Екобуд», яким, відповідно, належать 75% і 25% будинку. Ці компанії займалися залученням в будівництво коштів субінвесторів шляхом продажу квартир», - повідомив А.ЖЕРНОВОЙ.

Відео дня

Відповідно, на його думку, обидві компанії винні пропорційно своїм часткам у будівництві будинку розділити ту суму, яку необхідно інвестувати для завершення будівництва. «Але якщо компанія «Екобуд» готова брати участь в добудові, то «ТЕКТ-Рієлті» йде від переговорів з цього питання. В результаті будівництво будинку заморожене вже майже рік, а власники квартир не можуть в них заселитися. Можливо «ТЕКТ-Рієлті» не сподобалася та сума, яку необхідно додатково вкласти в будівництво, проте вона підтверджується результатами експертизи, проведеної «Київдержекспертизою», - заявив А.ЖЕРНОВОЙ.

Він також зазначив, що на ухвалення рішення з добудови будинку повинен вплинути Інститут відкритої політики, який виступив в ролі замовника цього будівництва.

У свою чергу представник компанії «Екобуд» Тетяна СЕРБІНА повідомила, що на сьогоднішній день в будівництво будинку вкладено 32 млн. грн., а для його здачі в експлуатацію необхідно ще 10 млн. грн. «Фактично власником будинку є Інститут відкритої політики, на замовлення якого і працював «Екобуд». Сьогодні Господарським судом Києва розглядається позов «Екобуду» до Інституту щодо невиконання ним своїх договірних зобов`язань. Представники «ТЕКТ-Рієлті» заявили керівництву «Екобуд», що Інститут не продовжив з ними договір про представлення своїх інтересів в даному будівництві, і тепер вони не мають ніякого відношення до добудови цього будинку», - додала Т.СЕРБІНА.

Як зазначив юрист Олег РОЗУМ, який представляє інтереси субінвесторів: «Наше основне завдання - посадити за стіл переговорів представників «ТЕКТ-Рієлті» і «Екобуду» для того, щоб вони домовилися щодо інвестування добудови будинку».

Довідка УНІАН. Житлова площа 25-поверхового житлового будинку по вул. Ірбенська, 69-а становить 12 тис. 137 кв.м, в ньому налічується 125 квартир, а також є офісні приміщення площею 500 кв. м.