Організатори акції з нагоди відзначення Дня українського війська та вшанування героїв УПА звернулися до правоохоронних органів з проханням забезпечити правопорядок під час святкувань 14 жовтня на Майдані Незалежності у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег ТЯГНИБОК.

“Ми закликаємо правоохоронні органи забезпечити правопорядок під час проведення цієї акції, враховуючи різні повідомлення, що в Україну мають намір привезти іноземних бойовиків з різних організацій, які хочуть вчинити тут демарш”, - сказав О.ТЯГНИБОК.

Відео дня

За його словами, відповідні листи-звернення надіслано міністрові внутрішніх справ Юрію ЛУЦЕНКУ, голові Служби безпеки України Ігорю ДРІЖЧАНОМУ та голові Державного комітету України з питань національностей і міграції Сергію РУДИКУ.

Під зверненням до правоохоронних органів підписалися ВО “Свобода”, Братство ОУН-УПА, Молодіжний націоналістичний конгрес та гурт “Мандри”.

О.ТЯГНИБОК нагадав, що Київська міська організація ВО “Свобода” в порядку, визначеному законом, 13 вересня 2006 року подала до Київської міської державної адміністрації заявку про проведення 14 жовтня 2006 року Свята Української зброї в Києві на Майдані Незалежності.

О.ТЯГНИБОК повідомив, що заходи вшанування бійців і героїв УПА відбуватимуться по всій Україні.

Як повідомляв УНІАН, 14 жовтня у Києві праві сили планують провести Марш Української повстанської армії з нагоди 64-ї річниці її створення.