Виробники «Аміксину IC» вважають, що даний препарат можна використовувати для профілактики пташиного грипу у птахів.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН директор ННЦ ІЕКВМ Борис СТЕГНІЙ заявив, дослідження даного препарату свідчать про те, що “Аміксин” можна розглядати як перспективний противірусний засіб для розробки на його основі різних фармацевтичних форм хімпрепаратів перорального, аерозольного, внутрішньом`язового застосування в птахівництві для імунокоррекції поголів`я продуктивної і екзотичної птиці різних видів, в свинарстві, інших високооборотних галузях тваринництва.

За словами Б.СТЕГНІЯ, даний препарат в Україні відомий з 1999 року, застосовується в медицині для лікування гепатитів, крім того, має противірусний і імуностимулюючий ефект.

Відео дня

Як зазначив генеральний директор ВАТ «ІнтерХім» Анатолій РЕДЕР, у ході дослідження ембріон качки заражали 3 тисячами смертельних доз вірусу пташиного грипу, після чого обробляли розчином “Аміксину” – вилуплювалося здорове пташеня.

А.РЕДЕР також повідомив, що фахівці пропонують застосовувати “Аміксин” для профілактики пташиного грипу, що передбачає Державна програма боротьби з цим вірусом. Тобто, компанія пропонує даний препарат для держзакупівлі і в разі потреби його «видавали б людям, які працюють з птицею для профілактики і для профілактики у птиці». Він повідомив, що дослідження ефективності даного препарату тривають і зараз. Крім того, розробляються його ветеринарні форми для домашніх тварин, які проходять спеціальні клінічні випробування. На його думку, до травня-червня наступного року ці форми будуть зареєстровані.

Щодо обсягів виробництва А.РЕДЕР зазначив, що вони достатні для того, щоб виробити необхідну кількість препарату.