Учасники добродійного автопробігу, який проходив в Україні з 30 вересня по 5 жовтня під девізом “Не будь байдужим – це теж наші діти», закликають всіх громадян, незалежно від їхнього статку, надати посильну допомогу дитячим будинкам України.

Як передає кореспондент УНІАН, з таким закликом звернулися учасники та організатори добродійного автопробігу сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Найбільші проблеми, з якими стикаються дитячі будинки, – це ремонт, меблі, білизна, гігієнічні засоби. А найголовніше, ці діти потребують уваги, спілкування і турботи», - сказала учасниця акції Наталія КОЛОКОЛЬЦЕВА.

Відео дня

У свою чергу, інша учасниця Наталія ЗГУРСЬКА додала, що надати допомогу дитячим будинкам може будь-яка людина, незалежно від доходів. «Купити туалетний папір або підгузки для дітей може кожен, і для цього не обов`язково бути багатим», - пояснила вона.

Н.КОЛОКОЛЬЦЕВА також повідомила, що інтернет-проект “Дитина. Сім`я. Турбота” продовжить займатися проблемою дітей. «Ми плануємо створити новий інтернет-сайт, на якому буде представлена вся інформація про всі дитячі будинки України та їх проблеми і потреби», - додала вона.

За її словами, зараз обговорюється можливість організації аналогічного автопробігу за участю лікарів для проведення обстеження стану здоров`я дітей, які перебувають у дитячих будинках. При цьому Н.КОЛОКОЛЬЦЕВА також вважає за необхідне посилити роботу з батьками, щоб запобігти переведення їхніх дітей на виховання до дитячих будинків та інтернатів.