Введення обмеження на використання спрощеної системи оподаткування тільки фізичними особами завдасть великої шкоди малому і середньому бізнесу, вважає народний депутат України Микола КАТЕРИНЧУК.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН сьогодні.

За його словами, введення вищезазначеного обмеження передбачене Державною програмою економічного і соціального розвитку України на 2007 рік.

Відео дня

«Якщо ми подивимося, то побачимо, що залишається (у 2007 році - УНІАН) стара система оподаткування, але коли ми подивимося на проект закону про Програму соціально-економічного розвитку на 2007 рік, то ми побачимо, що там є справжня відповідь на ту політику, яку проводитиме уряд ЯНУКОВИЧА, те ставлення до малого і середнього бізнесу і тих підприємців, які працюють в цій системі (працюють за спрощеною системою оподаткування - УНІАН)», - сказав М.КАТЕРИНЧУК.

На його думку, з введенням такого обмеження «значний сегмент малого бізнесу фактично буде знищено».

М.КАТЕРИНЧУК також зазначив, що сьогодні дуже важливо, щоб підприємці звернули увагу на бюджетний процес, «оскільки це правда тої діяльності політичних сил, які сформували більшість. І всі ті гасла і програми, які були під час виборчого процесу, зараз напряму відображаються в цьому документі (законопроекті про Держбюджет - УНІАН)».

«І якщо зараз суспільство не зверне на це увагу, то ми може пропустити такі «новели», які дозволять побудувати саме ту систему, олігархічну систему, систему великого бізнесу, а права більшості громадян України, їхні інтереси фактично не будуть враховані. Тому я закликаю всіх до широкої дискусії», - сказав М.КАТЕРИНЧУК.