Міністерство юстиції України зареєструвало Партію гуманістів України після півторарічних судових спорів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова партії Валерій НЕЧИПОРЕНКО.

“Без блату, без хабарів ми півтора роки судилися з Мін’юстом та виграли всі ці суди”, - наголосив він.

Відео дня

В.НЕЧИПОРЕНКО підкреслив, що під час реєстрації активісти партії зіткнулись “із совковою бюрократією та совковими чиновниками, які інстинктивно опираються всьому новому та незвичному” – партія реєструвалась 1 рік 5 місяців і 28 днів.

Водночас він повідомив, що за час боротьби з Мін’юстом було втрачена майже дві третини активістів гуманістичного руху. Він вважає, що після реєстрації членів партії їх кількість становитиме до 2 тис осіб у всіх регіонах України.

Він розповів, що гуманістичний рух в Україні розвивається вже більше 10 років, і в 1999 році була організована ініціативна група зі створенню відповідної політичної партії. За його словами, через деякий час члени цієї групи дійшли висновку, що необхідно спочатку створити громадську організацію, щоб набути необхідного досвіду та зібрати більшу кількість прихильників гуманістичних ідей.

За словами В.НЕЧЕПОРЕНКА, була створена Всеукраїнська громадська організація “Об’єднання гуманістів України”, яка за час свої роботи провела низку акцій. Зокрема, було проведено два фестивалі вуличної музики, за ініціативою об’єднання створено в Києві реверсивний рух, проведено акцію “Хліб 33 років”, запроваджено ряд законодавчих ініціатив тощо.

В розповсюдженому прес-релізі партії зазначається, що Партія гуманістів сповідує спокійний, послідовний, системний розвиток і не буде підтримувати шокових реформ чи якихось революцій, що шкодять конкретній “простій” людині. Повідомляється, що партія не буде старатись за будь-яку ціну провести своїх людей до Верховної Ради чи місцевих рад, оскільки розглядає представництво в радах лише як один з інструментів впливу на владу, а зовсім не як можливість допомагати котромусь із багатіїв збагатіти ще більше.

Партія гуманістів не є опозиційною до нинішньої чи будь-якої іншої демократично обраної влади, але, водночас, не бере на себе жодних зобов’язань з підтримки влади.

Довідка УНІАН. Партія гуманістів України провела установчий з’їзд 22 січня 2005 року і пізніше направила всі статутні документі і заяву до Міністерства юстиції. Але протягом майже півтора року активісти партії добивались через суди різних інстанцій реєстрації партії. Апеляційний суд міста Києва зобов’язав Мін’юст зареєструвати партію. Партія гуманістів зареєстрована 15 вересня 2006 року.