Громадяни України та представники юридичних осіб, звертаючись до суду із заявами та скаргами, сподіваються отримати законне та обґрунтоване рішення суду щодо захисту своїх прав та законних інтересів.

У відповідності до статті 55 Конституції України: "Права і свободи людини і громадянина захищаються судом.

Кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

Відео дня

Кожен має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Кожен має право після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна.

Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань."

Від рішень суддів залежать доля не лише конкретних громадян та здійснення господарської діяльності юридичних осіб, а також виконання вимог Конституції та чинного законодавства України.

Відповідно до вимог ст.ст.3,6 Закону України "Про статус суддів", судді у своїй діяльності щодо здійснення правосуддя є незалежними, підкоряються тільки законові і нікому не підзвітні; судді повинні не допускати вчинків та будь-яких дій, що порочать звання судді і можуть викликати сумнів у їх об`єктивності, неупередженості та незалежності.

На наше переконання, судді повинні мати високі моральні якості, володіти значними професійними знаннями, бути чесними та порядними, при ухваленні судових рішень керуватися виключно нормами Конституції України та національного законодавства.

Відповідно до стаття 61 Закону України "Про судоустрій України" перше призначення на посаду професійного судді строком на п`ять років здійснюється Президентом України на підставі рекомендації відповідної кваліфікаційної комісії суддів за поданням Вищої ради юстиції. Усі інші судді обираються безстрокове Верховною Радою України на підставі рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за поданням Голови Верховного Суду України (голови відповідного вищого спеціалізованого суду).

Статтею 2 Закону України "Про порядок обрання на посаду та звільнення з посади професійного судді Верховною Радою України" встановлено порядок обрання кандидата на посаду судці безстрокове. Згідно цього порядку в місцевих засобах масової інформації, газеті "Голос України" розміщується повідомлення про кандидатів на посаду судді безстроково з метою обговорення його кандидатури.

Цей сайт http://www.sudukraine.net створений для запобігання прийняттю помилкових рішень народними депутатами України при обранні кандидатів на посади суддів безстроково.

Враховуючи, що більшість громадян України не має можливості купувати або прочитати у бібліотеці газету "Голос України" голова правління Міжнародної правозахисної організації "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров розробив проект "Громадський контроль судової влади" та оприлюднює список кандидатів на посаду судді безстроково, та відомості щодо яких було надруковано в газеті "Голос України".

Пропонуємо вам, шановні друзі та колеги, при наявності документального підтвердження діяльності зазначених у цьому списку суддів, яка на вашу думку, не відповідає зазначеним вище критеріям, звертатися за адресою: 01034, м. Київ, вул. Прорізна, оф.21, 24чабо телефонувати за номером 8(044)270-65-01,02,03. Також, ви можете надіслати нам листа електронною поштою за адресою:  suddi@sudukraine.net

Прес-служба міжнародної правозахисної організації „Міжнародна Ліги захисту прав громадян України"