Колишній голова Федерації профспілок України Олександр СТОЯН вважає, що існуюча система профспілок не має майбутнього.

Про це О.СТОЯН сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Майбутнього за цією структурою (ФПУ – УНІАН) дуже і дуже мало», - сказав він. При цьому О.СТОЯН додав, що якщо лідери існуючих профспілок кажуть проводити з того чи іншого приводу страйки, «не вірте ви цьому». В контексті зазначеного він пояснив, що здебільшого ці акції не призведуть ні до чого корисного.

Відео дня

Відповідаючи на запитання, що заважало, зокрема йому змінити стан діяльності існуючих профспілкових об’єднань України, О.СТОЯН відповів, що він прийшов у 1992 році на посаду голови ФПУ, яка на той час була «в дуже складній ситуації…». «Я прийшов незаангажованим», сказав він додавши, що «не зміг зламати ту застаріла архаїчну структуру…» «Заважало те, - пояснив він, що ФПУ – це галузеве об’єднання… І кожна організація (яка входить до її складу – УНІАН) має свій статут». А голова (ФПУ), зауважив О.СТОЯН, не має права заслухати і звільнити (в разі необхідності того, чи іншого голову – УНІАН)». На переконання О.СТОЯНА, таким чином виявилося, що ФПУ на сьогодні «це замкнута каста профспілковців. І це не дало мені можливості щось зробити».

Повертаючись до теми майна профспілок, О.СТОЯН зазначив, що, на його переконання, нині діючій владі необхідно «негайно накласти мораторій», щоб не дати надалі за безцінь розпродати власність, яка належить профспілкам України.