2 жовтня офіційна делегація Харківської області здійснить візит у республіку Білорусь.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації. За словами начальника головного управління зовнішньоекономічних зв`язків і євроінтеграції ОДА Віктора КОВАЛЕНКА, у ході візиту планується провести презентацію Харківської області, відвідати Кабінет Міністрів Республіки Білорусь, Національну академію наук і провести переговори з керівництвом Мінської області. У складі делегації понад 30 директорів підприємств, що представляють різні галузі економіки Харківщини.

“Харківські підприємства мають достатньо широкий інтерес до Білорусі, і ми знаємо, що в білоруській енергетиці в 2007 році реалізовуватиметься проект будівництва атомної станції на 500 млн. дол., - сказав В.КОВАЛЕНКО. - Ми також знаємо, що у них є інтерес до розробки корисних копалин, а у нас є такі нові технології і “ноу-хау”, які були б корисні білоруській стороні. Крім того, ми знаємо, що достатньо розвинене сільське господарство Білорусі потребує тих насінних сортів і тих напрацювань, які є в наших інститутах, наших підприємств. Для білоруської сторони також є дуже цікавим наше машинобудування".

Відео дня

В.КОВАЛЕНКО зазначив, що однією з цілей візиту є створення з білоруськими колегами постійно діючих робочих груп (на рівні начальників управлінь) для пошуку оптимальних шляхів для взаємовигідної співпраці й розширення експортно-імпортних операцій.

“Ми маємо корисний досвід роботи з регіонами-побратимами - Московською, Бєлгородською та Курською областями Російської Федерації. Наприклад, коли ми починали співпрацю з Московською областю у рамках робочих груп, то товарообіг становив 60 млн. дол. А зараз він досяг 250 млн. дол. З Бєлгородською областю був 37 млн., а зараз - близько 150 млн. дол.”, - сказав начальник управління.