Сьогодні в Україні стартує міжнародна інформаційна кампанія “Дитинство без насильства”.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН координатор міжнародної інформаційної кампанії “Дитинство без насильства” в Україні Олена ШИПІЛЕНКО.

За її словами, кампанія спрямована на “підвищення поінформованості громадськості щодо негативних наслідків насильства над дітьми та донесення до батьків форм виховання дитини без покарання”.

Відео дня

Вона зауважила, що кампанія триватиме двох місяців. За словами О.ШИПІЛЕНКО, кампанія спрямована на батьків, представників органів влади, служби, які працюють з сім’ями чи дітьми, а також на широку громадськість.

О.ШИПІЛЕНКО повідомила, що у рамках кампанії відбуватимуться такі заходи: трансляція на національних теле- і радіоканалах роликів (дитина на іграшках відображає ставлення батьків до себе), розповсюдження близько 30 тисяч буклетів під назвою “Десять кроків, щоб стати кращими батьками”, 40 тисяч плакатів зі зверненням дитини до тата і мами та близько 20 тисяч інформаційних листівок для батьків.

Крім цього, за словами О.ШИПІЛЕНКО, в усіх регіонах України відбуватимуться круглі столи, тренінги для спеціалістів, які працюють з жертвами насильства, і для вихователів в інтернатах, а також тренінги, розраховані на батьків “для усвідомлення батьківства та методів виховання без покарання”.

Як зазначила координатор кампанії, у деяких містах України відбуватимуться громадські слухання на тему “Дитинство без насильства”.

О.ШИПІЛЕНКО розповіла, що у рамках кампанії триватиме акція під назвою “Ведмедик”. За її словами, організатори кампанії запропонували дітям-сиротам пошити власноруч ведмедика з проханням до дорослих про гарне ставлення до себе. “Наприкінці кампанії ці ведмедики продаватимуть, а кошти від продажу будуть перераховані у будинки дітям-сиротам, які їх пошили”, - додала вона.

За словами О.ШИПІЛЕНКО, кампанія також започаткувала український сімейний конкурс малюнка на цю тему.

На участь в кампанії зголосилися всі 27 регіонів України.