Журналіст Інтернет-видання «Україна кримінальна» Гліб ПЛЕСКАЧ заявляє про бездіяльність Міністерства внутрішніх справ України при розслідуванні справи про погрози на його адресу як журналіста.

Про це Г.ПЛЕСКАЧ сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами журналіста, починаючи з 4 липня цього року, він став одержувати на мобільний телефон SМS-повідомлення з погрозами. Г.ПЛЕСКАЧ зазначив, що номер його мобільного відомий вузькому колу осіб - авторам сайту, скривдженим бізнесменам і колегам. Причому, за словами Г.ПЛЕСКАЧА, деякі повідомлення були підписані нібито одним із колишніх співвласників групи «Фокстрот». «Він вимагає негайної зустрічі зі мною, а інакше обіцяє, що буде погано», - охарактеризував зміст SМS-повідомлень журналіст.

Відео дня

Г.ПЛЕСКАЧ стверджує, що 8 серпня написав заяву в Головне слідче управління МВС України з проханням розібратися в ситуації, проте, коли через 20 днів не одержав ніякої відповіді, він написав відкритий лист міністрові внутрішніх справ Юрію ЛУЦЕНКУ, яке направив у МВС і розмістив на сайті «Україна кримінальна».

Журналіст зазначив, що, незважаючи на коротке опитування, яке з ним провели після цього в Головному слідчому управлінні МВС України, ніхто так і не зміг сказати, чи розслідується ця справа де-небудь, і коли можна чекати результатів розслідування.

В результаті, журналіст вирішив звернутися в Генеральну прокуратуру Україну з скаргою на бездіяльність Головного слідчого управління МВС України, що планує зробити завтра, 26 вересня.

«Я офіційно відмовляюся від допомоги міліції», - додав Г.ПЛЕСКАЧ.

Він також зазначив, що хоче звернутися за допомогою до народних депутатів України, проте поки що не вирішив до кого саме, щоб його конкретна ситуація не була використана виключно в політичних цілях тієї чи іншої партії.