27 вересня о 12.00 в Обухові Київської області розпочнеться акція «Громада проти корумпованої влади». Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова громадської організації «Поштовх» Анатолій БУДНІК.

За його словами, цього дня відбудеться пікетування Обухівського районного суду з вимогою притягнути винних у порушенні прав громадян до відповідальності.

Як сказала представник ГО «Поштовх» Наталія СИДОРОВА, 27 вересня цей суд слухатиме позов мера міста Українка Обухівського району Павла КОЗИРЄВА до неї за наклеп. Водночас до цього суду направлено зустрічний позов Н.СИДОРОВОЇ про захист честі та гідності.

Відео дня

За її словами, у своєму позові вона просить витребувати документи, які свідчать «про зловживання по розподіленню наших рекреаційних громадських земель (йдеться про землі Обухівського району і, в першу чергу, міста Українка – УНІАН)». Як сказала Н.СИДОРОВА, витребування таких документів дало б змогу підтвердити те, що землі, які належать місту Українка, розподіляються з порушенням законодавства.

Вона навела приклад того, що в Українці літній дитячий табір «Супутник» був перепрофільований без згоди міської громади і, як вона стверджує, незаконно. Н.СИДОРОВА зазначила, що на території цього табору побудовані «котеджі якихось можновладців».

За її словами, відбувається продаж земель, які знаходяться у зоні відпочинку, порушується законодавство щодо заборони забудовувати територію.

На прес-конференції А.БУДНІК зазначив, що схожа ситуація склалася по всьому Обухівському районі. За його словами, у зоні відпочинку “з порушенням законодавства” було виділено по 9,9 га земель чотирьом відомим фірмам. Він не виключив, що ці землі, частина з яких приватизована, перепродані третім особам.