Багатолюдний мітинг проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги розпочався у ці хвилини під стінами Харківської міської ради.

Як передає кореспондент УНІАН, його учасники частково перекрили площу Конституції біля будинку мерії, де о 16-й годині розпочалися громадські слухання з приводу підвищення тарифів.

Організаторами акції виступило Об’єднання профспілок Харківської області (ОПХО), а також обласна організація Народного руху України, до яких приєдналися представники низки громадських та політичних організацій краю. Серед них – КПУ, СПУ, ППУ, Партія “Реформи і порядок”, Партія пенсіонерів, громадські організації “Міський дозор”, “Громадський контроль”, “Союз Чорнобиль Україна”, ветеранські організації.

Відео дня

Учасники акції тримають у руках гасла: “Ні – підвищенню тарифів!”, “ДОБКІН, виконуй свої обіцянки!”, “Ми не будемо оплачувати безсилля влади!”, “Ми голосували не за ці тарифи!”, “ДОБКІН, виходь до народу!”.

Коментуючи подію, голова ОПХО Сергій ТЕСЛЕНКО сказав кореспонденту УНІАН, що нинішнє майже трикратне підняття тарифів у Харкові стане “колосальним ударом” по населенню, внаслідок чого “ми породимо велику кількість жебраків”, і “у людей просто відбиратимуть помешкання”. За його словами, населення розчароване діями уряду і особливо місцевої влади, які обіцяли підняти життєвий рівень, а “діяти почали навпаки”. Якщо влада залишиться “сліпою і глухою” і не відмінить підвищення тарифів чи не впровадить термінові механізми соціального захисту, сказав С.ТЕСЛЕНКО, профспілки закличуть до радикальних заходів – “іншого виходу немає”. Зокрема, у Харкові, сказав він, “ми домагатимемося відставки мера ДОБКІНА”.