Вперше українці зможуть прочитати книгу відомого у всьому світі лікаря – нарколога Женішбека Назаралієва “Фатальні маршрути”, раніше доступну тільки медикам, працівникам силових структур і дипломатам. 22 вересня відбудеться прес-конференція, присвячена виходу книги, підготовленої українським видавництвом “Дуліби”.

Професор Назаралієв – міжнародний громадський діяч, який входить до 10-ки найбільш впливових персон Киргизії, засновник Всесвітньої ліги “Розум поза наркотиками”. Серед людей, які поділяють її цінності, і які з увагою ставляться до лікарської, соціальної та просвітницької діяльності Назаралієва – Генеральний секретар ООН Кофі Аннан, Генеральний секретар ЮНЕСКО Коічіро Мацуура, Його Святість Далай-лама, губернатор Каліфорніїї Арнольд Шварценегер і чимало інших впливових  світових лідерів. Доктор Женішбек першим в СРСР відкрив приватну наркологічну клініку – у себе на батьківщині в Киргизстані. За час роботи вона розвинулась до ультрасучасного, визнаного світовою спільнотою Медичного Центру (МЦН). В ньому вже пройшло лікування понад 15 тисяч людей, які страждають залежністю від наркотиків і алкоголю, котрих медицина визнала безнадійними. За словами Назаралієва, протягом року із 100 пролікованих  в МЦН наркоманів можуть зірватися 20. Статистика західних медичних закладів подібного характеру протилежна: 80 із 100 зриваються. МЦН – перший і поки єдиний у світі проводить одночасне лікування хворого у супроводі близького родича.

Комплексна методика лікування передбачає психологічний, фізичний та медикаментозний впливи на весь організм. Пацієнти здійснюють конні і піші походи на легендарне озеро Іссик-Куль, в альптабори, поїздки на велосипедах і джипах. Гора Спасіння Таштар-Ата – відроджене Назаралієвим древнє місце обітниць тих, хто прагне вилікуватись від наркозалежності з усього світу. На горі пацієнт обирає важкий камінь, що стає символом його душі і  з яким увесь наступний час у клініці  він не розлучається. Лише наприкінці лікування хворий проходить шлях очищення довжиною 210 кілометрів, несучи свій “камінь душі”, щоб “скинути” його на курган.

Відео дня

За час своєї практики Женішбек Назаралієв, якого хворі називають “доктор Життя”, здійснив багато подорожей, вивчаючи проблему наркотизації і досвід людства – традиційних і нетрадиціних лікарів, шаманів, лам, представників різних племен і народів у застосування наркотичних засобів і методиках позбавлення від наркозалежності. Побував у місцях легального і нелегального нарковиробництва і на шляхах наркоперевезень. “Фатальні маршрути” – це масштабне дослідження глобальної проблеми наркотизації людства на п’ятьох континентах і досвіду її подолання.

Культовий молодий письменник Любко Дереш зізнається, що книга Назаралієва стала для нього найбільш захоплюючим матеріалом останнього року. “Взаємозв’язок наркоманії з бідністю, соціальною дезадаптацією, сучасною культурою і нинішнім невротичним образом життя складний і заплутаний… Головне зло для Назаралієва – залежність, а не наркотики. Бо рослини – це тільки рослини,  в них немає ані зла, ані добра. Тільки людина самостійно робить себе залежною чи через роки боротьби із залежністю – вільною”, - пише Дереш у своїй рецензії.

Автором ідеї видання україського перекладу гучного твору доктора Назаралієва і посередником в її реалізації виступив український громадський діяч, заступник головного редактора міжнародного щотижневика “Профіль-Україна” Костянтин Дорошенко.

Місце:  інформаційне агентство «УНІАН», вул. Хрещатик, 4

Дата и час: 22  вересня, 12:00

Акредитація обов’язкова.  Тел.: (050) 384-99-65, e-mail: kordiyaka@mail.ru