21 вересня 2006 р., у четвер, о 14;00 в УНІАН Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України представить свій новий бренд «СЛУХАЙ ВІЧНІСТЬ».

Вперше в історії розвитку української класичної музики особливо цінний об’єкт національної культурної спадщини та єдиний симфонічний оркестр, який має титул академічного, постане перед спонсорами, меценатами і державними високопосадовцями як світовий бренд із колосальним потенціалом елітарності. Головні принципи нової стратегії розвитку оркестру: публічність, активна взаємодія з партнерами та меценатами і безкомпромісне дотримання високих ідеалів класичного мистецтва.

Відео дня

Місія нового бренда «СЛУХАЙ ВІЧНІСТЬ» — ідентифікувати класичну музику в якості символу ідеальності й дарувати відчуття високого смислу й призначення людини, адже немає серця, що не було б відкритим до високого.

На прес-конференції виступлять: В. Корнієнко, Перший заступник Міністра культури і туризму України; О. Горностай, Генеральний директор; В. Сіренко, художній керівник та головний диригент; Є. Станкович, голова Спілки композиторів України; Л. Архипова, креативний директор агенції «Форвардс».

Розвиток Національного симфонічного оркестру має для України не лише важливе культурницьке, але також і державотворче значення. Створений у 1918 році, оркестр вже чимало зробив для піднесення авторитету держави. Разом із тим, позитивний потенціал музичного мистецтва, осередком якого є оркестр, має перетворитися на потужну публічну силу.

Згадаймо лише деякі творчі здобутки уславленого колективу за останні роки, що суттєво піднесли авторитет країни, як висококультурної європейської держави: визнання звукозапису Другої та Третьої симфоній Бориса Лятошинського найкращим світовим записом 1994 року; участь у концертах Монсеррат Кабальє, Хосе Каррераса, Мішеля Леграна, Ванесси Мей у Києві; тріумфальні гастролі в Австралії, Австрії, Бельгії, Великобританії, Гонконзі, Данії, Іспанії, Італії, Кореї, Нідерландах, Німеччині, Польщі, Португалії, Словаччині, Франції, Чехії, Швейцарії. Виконавська майстерність оркестру підтверджена численними схвальними рецензіями в авторитетних світових засобах масової інформації, а запис “Реквієму” Валентина Сильвестрова у виконанні НЗАСОУ разом із Національною капелою “Думка” подано на здобуття найпрестижнішої музичної премії “Grammy”.

Державна підтримка дає можливість оркестру існувати, але для розвитку вкрай необхідні й кошти, і медійна підтримка. Допомога оркестру має стати справою всіх небайдужих людей, які прагнуть зберегти високу культуру в Україні.

Одним із стратегічних напрямків діяльності оркестру на найближчі роки є розробка проекту будівництва нового залу на 2000 глядацьких місць «Діамант-зал» (Diamond Hall), який може стати одним із кращих залів Європи й дасть можливість Києву бути музичною столицею світу.

Перший проект у рамках нової стратегії — концерт-бенефіс під патронатом Президента України, що відбудеться 19 жовтня 2006 р. у Національній Опері України за участю світових зірок; скрипаля Юджина Фодора (США), солістів Вікторії Лук’янець (Україна) та Володимира Гришка (Україна).

Прес-конференція за участю зірок концерту та керівництва НЗАСОУ запланована на 18 жовтня 2006 р. у приміщенні УНІАН о 14:00.

Концертний план оркестру на 2006-2007 роки включає участь у провідних музичних акціях і фестивалях, світові виконавські прем’єри, організацію та проведення першого Українсько-американського фестивалю та інші акції, що стануть можливими завдяки партнерській підтримці.

Запрошуємо друзів і партнерів.