Харківська інвестиційна рада звернулася до Кабінету міністрів України з проханням розглянути питання про повернення пільг підприємствам, які працюють в рамках спеціально режиму інвестиційної діяльності.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, про це на засіданні постійної комісії міськради з питань планування, бюджету та фінансів повідомила секретар Харківської інвестиційної ради Ірина АБРАМОВА.

«Сьогодні в Україні триває активне листування з Кабміном з приводу повернення пільг. Ми також надали проект листа з проханням повернути харківським суб`єктам, у яких ще діють домовленості, права користування пільгами», - повідомила І.АБРАМОВА.

Відео дня

 За її словами, Харків має всі підстави для того, щоб провадити такі переговори: за весь час дії на території міста спеціального режиму інвестиційної діяльності (з січня 2000 р.) не було жодного прецеденту, пов`язаного з якими-небудь неконструктивними діями. Відтоді як у квітні 2005 р. були скасовані пільги, у Харківській території пріоритетного розвитку припинили роботу понад 20 підприємств, продовжують свою діяльність на сьогодні 44 суб`єкта господарювання, повідомила секретар інвестиційної ради.

«Ми утримуємо підприємства від того, щоб вони розривали контракти, тому що на сьогодні відсутні механізми виходу з пільгового режиму. Перші домовленості почали закінчуватися в 2006-07 роках, при достроковому виході зі спецрежиму держава може зажадати повернути всі пільги», - підкреслила І.АБРАМОВА. Вона повідомила, що сьогодні в числі суб`єктів пільгового режиму інвестування знаходяться такі великі підприємства як Південкабель, завод ім. Малишева, Харківський молочний комбінат, Підшипниковий завод та інші.

І.АБРАМОВА також повідомила, що за даними Незалежного аналітичного недержавного центру, який займається складанням рейтингу інвестиційної привабливості міст та регіонів, Харків сьогодні знаходиться на третьому місці (не рахуючи Києва) після Львова та Дніпропетровська.