Перший український фестиваль туристичної журналістики пройде 1-3 жовтня на Сумщині.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН керівник центру туристичної інформації Національної туристичної організації Володимир ЦАРУК.

За його словами, учасниками фестивалю будуть близько 50 журналістів з Києва, Львова, Харкова, Одеси, Донецька, Івано-Франківська, Тернополя та інших міст України, які активно висвітлюють туристичну тематику.

Відео дня

“Це ведучі туристичних сторінок щоденних видань та тижневиків, автори телевізійних туристичних програм, редактори туристичних видань, жіночих журналів”, - додав він.

За словами В.ЦАРУКА, фестиваль ознайомить журналістів з кращими українськими курортами, готелями, центрами туризму, новими можливостями відпочинку в Україні.

В.ЦАРУК також повідомив, що фестиваль проходитиме 1-3 жовтня у сосновому spa-курорті “Буймерівка” (Сумська область).

При цьому заступник директора курорту “Буймерівка” Віталій ФЕДОРЧЕНКО зазначив, що особливістю курорту є поєднання природних ресурсів, сосновий бір та берег річки Ворскли, із розвиненою інфраструктурою курорту, що дозволяє задовольнити смак найвибагливішого відвідувача.

У свою чергу директор мережі туристичних агенцій “Галопом по Європах” Тарас ДЕМУРА зазначив, що цей фестиваль зможе об’єднати журналістів, які пишуть на тему туризму, тобто стати одним із поштовхів до створення організації туристичних журналістів.

В.ЦАРУК запевнив, що фестиваль туристичної журналістики надалі проводитиметься в Україні щороку напередодні Дня туризму, і кожного разу змінюватиме своє місце проведення.