Київський районний суд м. Харкова виніс вирок 36-річному харків’янину та 38-річному жителю м. Люботина Харківської області - їх засуджено на 10 років за скоєння умисних тяжких злочинів у складі організованої групи, пов’язаних з торгівлею людьми.

Як повідомив кореспонденту УНІАН державний обвинувач прокуратури Харківської області Сергій РОЖДЕСТВЕНСЬКИЙ, злочинців засуджено одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виготовленням кіно- та відеопродукції, комп’ютерних програм на три роки, з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, комп’ютерних програм.

У ході досудового слідства встановлено, що організована група, до складу якої входив ще один харків’янин, який зараз перебуває у розшуку, за попередньою змовою реалізуючи злочинний умисел на продаж людей з метою їх подальшого використання в порнобізнесі, втягувала потерпілих – дівчат у боргову кабалу.

Відео дня

У період з квітня 2002 до червня 2003 року члени групи вибирали на території м. Харкова та області молодих вродливих дівчат для роботи у „Web”-студіях, яких потім  під приводом працевлаштування у модельному бізнесі за межами України переміщали через державний кордон України та продавали невстановленим особам. У свою чергу, останні використовували їх у порнографічному бізнесі на спеціальних сайтах мережі Інтернет. У такий спосіб злочинці скоїли 37 епізодів продажу людей і стільки ж – співучасті у виготовленні, розповсюдженні та збуті відеопродукції порнографічного змісту. Встановлено, що дві третини дівчат, які працювали у таких студіях та брали участь у відеозйомках еротичного змісту, були направлені саме з Харкова членами цієї організованої групи. Вину підсудних повністю доведено.

За словами прокурора, суд пом’якшив вирок  підсудним, оскільки державний обвинувач пропонував для них міру покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.