Дії влади Києва, міської влади і міської міліції з конфіскації ігрових автоматів є незаконними і спрямовано на «розчищання ринку» для окремих фірм. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив президент Української асоціації діячів грального бізнесу Сергій ТРЕТЬЯКОВ.

При цьому він наголосив, що такі дії ведуть до знищення легального грального бізнесу, оскільки конфіскуються ігрові апарати навіть у тих фірм, які мають ліцензію Міністерства фінансів України. За словами С.ТРЕТЬЯКОВА, під час перевірок столичні міліціонери вимагають надати ліцензію КМДА і дозвіл райдержадміністрації. Проте президент Асоціації стверджує, що ці дозвільні документи навмисно не видаються суб`єктам підприємницької діяльності. Тим паче, що відповідно до чинного законодавства, за наявності у суб`єкта господарювання ліцензії Мінфіну ніякі додаткові ліцензії місцевих органів влади не потрібні.

За словами С.ТРЕТЬЯКОВА, незаконність конфіскації ігрових автоматів підтверджують рішення судів - за останні два тижні було сім рішень на користь представників грального бізнесу.

Відео дня

При цьому він відзначив, що власники ігрових автоматів зазнають великих збитків за той час, доки автомати перебувають у конфіскації. А коли за допомогою судів вдається повернути апарати, то, за словами С.ТРЕТЬЯКОВА, з`ясовується, що з них вже вилучено гроші, які були там до конфіскації, а також вилучаються вузли електроніки апаратів.

Як повідомлялося, мер Києва Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив створити при райдержадміністраціях робочі групи, які проводитимуть постійний моніторинг дотримання суб`єктами грального бізнесу чинного законодавства, постанов Кабінету Міністрів України і рішень Київської міської ради.

Згідно з ухваленим рішенням, підприємці, чия документація не відповідає вимогам чинного законодавства і рішенням Київради, змушені припинити свою діяльність у цій сфері бізнесу. Натомість об`єкти грального бізнесу буде перепрофільовано під об`єкти сфери торгівлі і побутових послуг.

Державний податковий адміністрації в місті Києві доручено не видавати патенти на ігрове устаткування без отримання суб`єктом господарювання відповідних ліцензій і дозволів на розміщення.

Разом з тим конфіскують ігрові автомати, встановлені без дозволу, не лише в Києві. Так, Івано-Франківська міськрада вирішила демонтувати ігрові автомати в громадських місцях, за два місяці в Криму податківці вилучили 220 ігрових автоматів, у Донецьку наприкінці липня лише за один тиждень за порушення правил підприємництва вилучено 125 ігрових автоматів. Такі ж заходи проводяться у Волинській, Тернопільській, Вінницькій, Житомирській, Херсонській областях.