13 вересня (середа) 12-00 - В УНІАН відбудеться прес-конференція  на тему: “Кому потрібна зачистка грального ринку в Україні”. В прес-конференції візьмуть участь - президент української Асоціації діячів грального бізнесу, радник прем’єр-міністра України    Сергій Третьяков; президент компанії «Екстрема-Україна»  Ігор Кулик (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал).  Телефони: 278-33-92, 278-89-76, е-mаіl:agape@i.com.ua

Українська асоціація діячів грального бізнесу існує з 1998 р. і об`єднує провідних вітчизняних як виробників грального обладнання, так і операторів ринку гральної індустрії, тих, хто за власний кошт створив робочі місця і чесно сплачує всі податки.

Гральний бізнес дозволений Законом, підлягає ліцензуванню. Але місцева влади умисно і свідомо ніяк його не регулює вже багато років.

Відео дня

І тільки, коли вперше за всі роки незалежності України саме в цьому році створені всі умови для виходу з ``тіні``, місцева влада почала безпрецедентну боротьбу за знищення грального бізнесу і, головне, легального бізнесу, того, який має ліцензії Мінфіну вартістю 1 млн. грн. та всі торгові патенти.

Асоціація вкрай занепокоєна негативними тенденціями, що виникли і впливають на ринок по ініціативі зокрема столичної влади. В особливо критичному стані опинилася гральна індустрія Києва. Органами місцевого самоврядування – радами, головами міст, адміністраціями, протиправно, всупереч і з перевищенням повноважень, наданими законом, приймаються рішення щодо, по суті, знищення цього ринку. Такі дії перетворюються у життя під „високоморальними” гаслами захисту громадян України від „гральної напасті”, „одноруких бандитів” тощо.  Дуже популярним є заборона розміщення об’єктів гральної інфраструктури у житлових домах та на певній відстані (де 300, де 500 м) від дитячих, медичних закладів тощо, у центральних частинах міст, на зупинках. По суті, такими рішеннями влада не залишає підприємцю іншого виходу, ніж взяти і закритися. У містах де 80 відсотків ділової інфраструктури знаходиться у жилій забудові, такі вимоги виконати неможливо нікому, а при соціалістичній  щільності нашого будівництва ти завжди будеш як раз на тій відстані від чогось, де тобі розташовуватися заборонено! Так, постає питання чи це є впорядкування, регулювання ринку чи, все ж таки просто знищення? В тій чи іншій мірі такі прояви „регуляторної” діяльності можна знайти у Львові, Полтаві, Чернігові, Кривому Розі, Чернівцях, Вишневому тощо.

В наші столиці все вирішилося дуже просто. Мер наказав міліції забрати гральне обладнання у операторів грального ринку. Міліція, незважаючи на докази легальності та законності роботи підприємств грального бізнесу, просто вилучала обладнання. И це робить влада, яка називала свою попередницю – „бандитською”. Можемо зазначити, що на фоні таких дій колишня влада - взірець законності.

Фактично, під гаслами ``наведення порядку`` відбувається знищення легального бізнесу та розчистка ринку для певних фірм. При цьому нелегальний гральний бізнес добре собі почуває.

Ми за те, що гральний бізнес потребує впорядкування та вдосконалення, ми не заперечуємо щодо існування проблем. Напроти, ми, часто, краще знаємо, як виправити положення. Але ж ми проти того, щоб влада розмовляла з ним мовою ультиматумів, як би вони не звалися – рішення ради, розпорядження адміністрації чи доручення мера. Все можна вирішити, але ж для цього потрібен діалог. Тільки він дасть можливість знайти порозуміння між бізнесом і владою. І не треба при цьому забувати, що і гравець, і підприємець грального бізнесу – громадяни України.

Всі країни Європи захищають свій гральний бізнес.