З початку 2006 року газопромислове об`єднання “Шебелинкагазвидобування” ввело в експлуатацію 7 газових свердловин при плані 5 свердловин.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, в цілому планом було передбачено введення у цьому році 5 таких свердловин. У 2005 р. було введено в експлуатацію 17 газових і 1 нафтова свердловина, введено в експлуатацію 36 свердловин з недіючого фонду.

Прес-служба повідомляє, що, незважаючи на значне виснаження родовищ, річні плани видобутку виконуються достроково завдяки проведенню геолого-технічних заходів, інтенсифікації видобутку та безперебійній роботі газодобувних об`єктів.

Відео дня

У суботу, 9 вересня, селищі Червоний Дінец Балаклійського району відбулися урочистості, присвячені 50-річчю газопромислового об`єднання “Шебелинкагазвидобування". Це те підприємство, на базі якого 50 років тому розпочалося становлення газодобувної галузі України. Відкриття Шебелинського газоконденсатного родовища дало стрімкий розвиток газодобувної, а потім і енергетичної галузі України і всього Радянського Союзу.

На той момент родовище виявилося найбільшим у Європі, а за своїми розмірами і запасами природного газу - 700 млрд. кубометрів - і сьогодні належить до унікальних родовищ світу.

Сучасний стан розробки нафтогазоконденсатних родовищ газопромислового управління “Шебелинкагазвидобування” дозволяє видобувати понад 6 млрд. кубометрів природного газу на рік, що становить третину загальнодержавного видобування.

Сьогодні “Шебелинкагазвидобування” - це багатогалузеве підприємство, сфера діяльності якого включає проведення геологічної розвідки і облаштування родовищ, видобування та переробку газу, газового конденсату і нафти, виробництво нафтогазопромислового і геологорозвідувального устаткування, капітальний ремонт газових свердловин, будівництво житла і промислових об`єктів.

Голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ, вітаючи працівників підприємства з ювілеєм, підкреслив, що всі досягнення, які Шебелинка має сьогодні, стали можливі завдяки злагодженій роботі трудового колективу, який, незважаючи на всі труднощі, забезпечує стабільну роботу і розвиток підприємства, створює упевненість в сьогоднішньому дні для себе і в майбутньому - для своїх дітей.

Газопромислове об`єднання “Шебелинкагазвидобування” - одне з провідних промислових підприємств області, на якому працюють понад 3 тисячі осіб. Заробітна плата на Шебелинці - одна з найвищих у галузі і виплачуються регулярно. Підприємство провадить стабільну господарську діяльність, забезпечуючи зростання видобутку газу та газового конденсату, розвиток виробництва і зростання заробітної плати, введення в експлуатацію нових свердловин і впровадження передового устаткування і технологій.

Сьогодні об`єднанням ведеться промислова експлуатація 39 родовищ нафти і газу, розташованих у Харківській, Луганській, Донецькій і Полтавській областях з діючим фондом свердловин 1175 одиниць, з яких 15 - нафтові.

 Загальний об`єм газу, видобутого з родовищ, становить понад 1 трильйон кубометрів.