Голова правління АТЗТ «Сумський фарфоровий завод» Світлана РОМАНЮК заявляє про загрозу чергового силового захоплення підприємства представниками ТОВ «Міжнародний центр фондових технологій» (Київ), якому належить контрольний пакет підприємства.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

С.РОМАНЮК повідомила, що 30 серпня відбулася третя спроба силового захоплення заводу, коли 30 молодих чоловіків, озброєних ломами, кувалдами і газовими балончиками, захопили адміністративний корпус підприємства, побивши і травмувавши начальника охорони, а також застосувавши щодо працівників сльозогінний газ.

Відео дня

За словами С.РОМАНЮК, під час захоплення на підприємстві була присутня головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень Державної виконавчої служби Наталія ДЮБЕНКОВА, яка не «зробила нічого, аби зупинити протиправні дії».

С.РОМАНЮК заявила, що державний виконавець і група осіб мотивували свої дії ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва від 27 липня ц.р., згідно з ким, державним та іншим охоронним органам заборонялося чинити протидію в доступі на територію заводу голові правління Олегу ШАТИЛОВУ.

Разом з тим, за словами С.РОМАНЮК, О.ШАТИЛОВА було призначено на посаду голови правління Наглядової ради незаконно, оскільки нинішній голова правління заводу не був відкликаний загальними зборами акціонерів, як це закріплено статутом товариства.

Крім того, С.РОМАНЮК зазначила, що дана ухвала суду ідентична прийнятій раніше і відміненій Київським апеляційним судом постановою Соломенського районного суду м.Києва від 27 лютого ц.р.

Керівництво підприємства вже звернулося до правоохоронних органів із заявою про порушення кримінальних справ за фактом інциденту, а також щодо державного виконавця Н.ДЮБЕНКОВОЇ.

За словами С.РОМАНЮК, активізація спроб МЦФТ із встановлення контролю над підприємством може бути пов`язана з бажанням народного депутата, сумського бізнесмена представника Партії регіонів одержати у власність приміщення і територію заводу для спорудження складів торгового центру керамічної плитки. Разом з тим, голова правління відмовилася уточнити ім`я депутата, відзначивши при цьому, що він є уродженцем Сумської області.

Довідка УНІАН. Сумський фарфоровий завод збудовано в 1965 році. Спеціалізується на виробництві керамічних виробів для домашнього господарства і керамічних декоративних виробів.

51,03% акцій товариства належить ТОВ «Міжнародний центр фондових технологій» (Київ), 32,04% – голові правління підприємства Світлані РОМАНЮК.

У 2005 році підприємство збільшило обсяг виробництва на 54,2% – до 29,6 млн. грн. На підприємстві працюють 1094 людини.