Російська газета «Известия» з липня 2006 року змінила свого видавця в Україні, і він уже 1 вересня випустив перший номер «Известия в Украине», створений новою командою.

Про це повідомив генеральний директор ВАТ «Редакція газети «Известия» Петро ГОДЛЕВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«З попереднім видавцем – Українським медіа-холдингом - ми розлучилися мирно. Ми вирішили змінити партнера в Україні після того, як не побачили розвитку проекту», – зазначив П.ГОДЛЕВСЬКИЙ.

Відео дня

Генеральний директор уточнив, що передача прав на використання бренду «Известия» на території України не припускає інвестування коштів в український проект з боку російського партнера. «Інвестиції, виходячи з наших уявлень, - це питання наших партнерів в Україні. З Росії інвестицій не буде», - пояснив він.

П.ГОДЛЕВСЬКИЙ зазначив, що партнером російського видання в Україні стало ТОВ «Известия в Украине», встановлене двома українськими компаніями. «Московским «Известия» належить 26% акцій. інше - ТОВ «Известия в Украине», - сказав він, не уточнивши засновників цього підприємства.

«Є українські інвестори, які вкладатимуть кошти і не втручатимуться в редакційну політику», - додав почесний президент «Известий в Украине» Ігор ДАВИДЕНКО.

У свою чергу, генеральний директор ТОВ «Известия в Украине» Тетяна БІЛОЗЕРОВА розраховує, що проект з виданню «Известий в Украине» вийде на самоокуповування протягом півтора року. «Ми розраховуємо, що «Известия в Украине» вже з осені почнуть виходити в регіонах, і до початку наступного року ми зможемо збільшити тираж з 6 до 10 тисяч примірників», - додала вона.

Головний редактор «Известий в Украине» Ольга АКІНШИНА зазначила, що особливістю редакційної політики стане відсутність замовлених матеріалів. «Крім того, ми не плануємо відмовлятися від російських матеріалів. Зараз у газеті 70% відсотків складають матеріали наших російських колег, а до Нового року ми плануємо збільшити частку українських матеріалів до 50%», - повідомила О.АКІНШИНА.

«Ми налаштовуємо своїх українських партнерів, щоб вони працювали зі своєю аудиторією і працювали на свою аудиторію. Ніякого впливу з Москви на українські матеріали не буде – вони писатимуться і ставитимуться тут», - підкреслив головний редактор російської газети «Известия» Володимир МАМОНТОВ.

Довідка УНІАН. Рада директорів ВАТ «Редакція газети «Известия» в липні 2006 року прийняла рішення про передачу прав на використання свого бренду на території Україні ТОВ «Известия в Украине». Перший номер газети, створений новою командою, вийшов 1 вересня 2006 року.