ВАТ “Турбоатом” виграло перший етап тендеру на модернізацію турбіни потужністю 200 МВт для індійської АЕС “Нарора” і розраховує на загальну перемогу з метою участі в проекті модернізації атомних електростанцій Індії.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це сказав головний інженер “Турбоатому” Євген ЛЕВЧЕНКО.

За його словами, Індія планує модернізувати на своїх атомних станціях 10 турбін. На одну з них - потужністю 200 МВт на АЕС "Нарора" - був оголошений тендер, у якому взяв участь “Турбоатом”. Є.ЛЕВЧЕНКО зазначив, що його підприємство виграло технічну частину тендеру. Результати другої частини,  коли розглядатимуться цінові пропозиції енергомашинобудівних компаній, будуть відомі у жовтні.

Відео дня

“У нас уже є досвід модернізації наших турбін потужністю 220 мегават. Ми їх побудували 52 штуки і половину вже модернізували. Цей досвід ми закладаємо в пропозиції для Індії", - сказав Є.ЛЕВЧЕНКО.

 

На “Турбоатомі” впевнені, що виграють тендер. Це, за словами головного інженера, дасть можливість одержати замовлення на модернізацію решти дев`яти турбін.

“Якщо ми успішно впораємося з модернізацією турбіни, яку виграли по тендеру, а по іншому ми і не розраховуємо, то далі індуси можуть ухвалити рішення таким же шляхом проводити модернізацію всіх дев`яти турбін, що залишилися, без тендеру”, - зазначив Є.ЛЕВЧЕНКО.