Дії диспетчерів Харківського зонального центру управління повітряним рухом не могли стати причиною катастрофи російського літака Ту-154 в Донецькій області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства транспорту і зв`язку України, такий один з висновків технічної комісії, яка продовжує роботу над аналізом попередніх даних з параметричного і мовного носіїв («чорні ящики»).

За інформацією департаменту із забезпечення безпеки авіації Міністерства транспорту і зв`язку, на жаль, якість інформації одержаної з мовного носія вимагає додаткового опрацювання, яке, що, заданими комісії, займе ще 2 - 3 тижні.

Відео дня

Зараз уже можна говорити про те, що літак потрапив у зону грозової діяльності. Політ виконувався на ”практичній стелі”, що в умовах турбулентності становить дуже велику небезпеку.

Робота щодо аналізу метеорологічних і льотних даних триває. Вся нова інформація про роботу технічної комісії надаватиметься в міру її надходження.

Як повідомляв УНІАН, у результаті катастрофи літака Ту-154 «Пулковських авіаліній» 22 серпня в Донецькій області загинули всі 170 людей, які перебували на борту.

Днями в деяких російських ЗМІ з`явилися висловлювання, які зводяться до того, що причиною авіакатастрофи нібито стали дії диспетчерів ”Украероруху”.