Новим начальником Державної податкової адміністрації в Харківській області призначено Станіслава ДЕНИСЮКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє інтернет-сайт обласної податкової адміністрації. Нового керівник колективу представив голова ДПА України Анатолій БРЕЗВІН.

Аналізуючи діяльність харківських податківців, А.БРЕЗВІН вказав на окремі організаційні та виробничі недоліки. Він зазначив, що податківцям потрібно більш досконало вивчати фінансово-господарську діяльність підприємств, які сплачують до бюджету „копійки” при значних доходах, та уважно перевіряти транзитні фірми.

Відео дня

“Вивчаючи цифри, можна дійти висновку, що за січень-липень відбулося зростання невідшкодованого платникам податків ПДВ на 52 млн. грн.”, - сказав А.БРЕЗВІН.

Він торкнувся також теми податкових векселів. Як відомо, платники податків при імпорті товарів мають можливість надавати органам митного контролю податкові векселі на суму податкових зобов’язань по ПДВ. Голову ДПА насторожує значна питома вага погашення векселів заліками зобов’язань, повідомляє інтернет-сайт.

А.БРЕЗІН закликав податківців регіону відповідальніше ставитися до питань наповнення бюджету країни. Голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ, міський голова Михайло ДОБКІН, голова обласної ради Василь САЛИГІН та прокурор Харківської області Василь СИНЧУК підтримали пропозиції та зауваження голови ДПА України, а також запропонували податковій службі активізувати тісну співпрацю з державними структурами області та міста, повідомляє інтернет-сайт.

Як стало відомо кореспонденту УНІАН з джерел ДПА, на момент призначення С.ДЕНИСЮКА виконувачем обов’язків начальника ДПА в Харківській області, яке за наказом голови ДПА України відбулося 17 серпня ц.р., його попередник Євген КУЗЬКІН знаходився на лікарняному. За інформацією А.БРЕЗВІНА, Є.КУЗЬКІН пізніше написав заяву про звільнення за власним бажанням.

С.ДЕНИСЮК з квітня 2004 р. працював начальником Управління МВС України в Харківській області. З цієї посади у березні 2005 р. він був звільнений наказом міністра Юрія ЛУЦЕНКА. За позовом С.ДЕНИСЮКА суди двічі – спочатку Дзержинський районний суд м. Харкова в 2005 р., а потім Харківський апеляційний суд в 2006 р. – виносили рішення про поновлення його на посаді керівника харківської обласної міліції.