КБ «ПриватБанк» вводить продукти з кредитування малого і середнього бізнесу для придбання транспортних засобів і нерухомості. Про це повідомив керівник Центру мікрокредитування КБ «ПриватБанк» Тарас ПОНОМАР на прес-конференції в УНІАН у середу.

Як передає кореспондент УНІАН, серед них продукт «Бізнес-авто розстрочка».

«Зараз існує багато програм з придбання товарів на виплату для індивідуальних клієнтів. Ми вирішили змінити ситуацію і розробили продукт для представників малого і середнього бізнесу», - сказав Т.ПОНОМАР.

Відео дня

За його словами, перевага продукту полягає в тому, що він орієнтований саме на потреби представників малого бізнесу, враховує характер їхньої діяльності, те, як їм зручно погашати кредит.

Інший продукт – «Бізнес-авто в кредит». Він розрахований для фінансування підприємців для придбання ними комерційного автотранспорту - вантажівок, автобусів тощо.

Ще один новий продукт – це кредитування для придбання бізнес-нерухомості в кредит «Будинок своєю працею».

Як сказав Т.ПОНОМАР, цей продукт розроблено для приватних підприємців, які вирішили перевести свій бізнес на новий рівень, – відкрити новий офіс, склад тощо.

«У чому перевага? Коли видається кредит індивідуальній особі, як правило, оцінюється його платоспроможність за тією довідкою, яку він надає, - сказав Т.ПОНОМАР. - У підприємця все складніше, тому що певна частина доходів не відображаються у фінансовій звітності. В даному випадку вивчаємо позичальників на предмет погашення кредиту, виходячи з активності їхнього бізнесу». За словами банкіра, оцінюються реальні фінансові надходження і фінансова міцність, платоспроможність. Виходячи з цього, і визначається сума кредиту.