Голова Правління КБ «ПриватБанк» Олександр ДУБІЛЕТ вважає за доцільне введення системи дотування ставок за банківськими кредитами приватним підприємцям. Про це він заявив у середу на прес-конференції в УНІАН.

Голова правління банку впевнений у тому, що реалізація програми компенсації державою частини відсоткових ставок за банківськими кредитами може стати конкретним кроком у бік розвитку малого і середнього бізнесу.

На думку банкіра, при введенні цієї системи 50% компенсації могло б фінансуватися за рахунок державного бюджету, а 50% - за рахунок місцевих бюджетів.

Відео дня

О.ДУБІЛЕТ підкреслив, що на сьогоднішній день в Україні реалізовано дві програми компенсації кредитних ставок: у виробничій сфері - це компенсація сільгоспвиробникам, в споживчій - компенсація ставок молодіжного житлового кредитування.

За його інформацією, «ПриватБанк» вже має досвід реалізації пілотних проектів на регіональному рівні. Зокрема, в рамках договору про співпрацю з Регіональним фондом підтримки підприємництва в Чернівцях, за рахунок ресурсів Фонду компенсується від 50% до 70% від загальної суми нарахованих відсотків на кредити.

Довідка УНІАН. З початку 2006 року «ПриватБанк» видав мікрокредити 37 тис. підприємцям, портфель мікрокредитів банку становить 295 млн. дол. США. На долю «ПриватБанку» припадає 35% всього портфелю мікрокредитів українських банків.