Нове покоління мультимедійних посібників з історії та географії

На замовлення Міністерства освіти та науки України, Інститутом передових технологій розроблені та виготовлені електронні атласи «Всесвітня історія, 10 клас», «Історія України, 10 клас». Найближчим часом буде доставлено в школи України 16 тисяч примірників вищевказаних атласів.

Атлас з історії України (1914 – 1939 рр.) для 10 класу побудовано за традиційною для педагогічних програмних засобів схемою: історичні карти, коментарі до них, ілюстративний матеріал, запитання для самоперевірки, а також хронологічна таблиця, словник термінів, методичні рекомендації, керівництво користувача, список літератури тощо. Цікавою новиною є відеосюжети, якими доповнено більшість тем. Відеохроніку надано Національною кінематекою України.

Відео дня

Атлас зі всесвітньої історії. Новітній період (1914 – 1939 рр.) для 10 класу  належить до останнього покоління електронних засобів навчання, що їх Інститут передових технологій випускає починаючи з 2002 р. Його відзнакою є наявність відеохроніки подій світової історії міжвоєнного періоду. За структурою видання подібне до електронного атласу з історії України для 10 класу. Тож десятикласникові рекомендується користуватись обома атласами, що взаємодоповнюють один одного.

Вперше школярі Києва будуть мати змогу вивчати курс «Рідний край» за допомогою Атласу для  школярів «Київ», який містить карти з природи, історії, господарства, культури, екології столиці України, карти окремих цікавих територій міста (Зоопарк, ботанічні парки, заповідник «Софія Київська», Києво-Печерська лавра, Музей народної архітектури та побуту України тощо), а також тексти до них. Атлас багато проілюстровано. Усе змістове наповнення адаптовано до сприйняття учнями. До змісту включено відеосюжети про архітектурне та історичне обличчя столиці.

Інформаційно насичені історичні карти, які висвітлюють історію України від найдавніших часів до початку XVI ст. в Атласі з історії України для 7 класу. Текст В. Власова, ілюстрації художниці З. Васіної. Керівництво користувача і запитання для самоперевірки включено до оболонки електронного атласу.

Новинки для 12-річної школи (поліграфічні видання)

Атлас для 4 класу «Я і Україна», подібно до однойменного підручника, умовно поділяється на два розділи: історико-краєзнавчий та природничий. Перший містить відомості про національну символіку, пам’ятки історії та культури, про етнографію, територіальний устрій та господарство України. Другий знайомить дитину з навичками орієнтування на місцевості, початками географічних знань, з будовою Сонячної системи, з природою України і світу. Видання багате на ілюстрації і наближується до малих дитячих енциклопедій.

Навчатися по-новому допоможе оновлений та повністю переопрацьований під програму 12-річної школи Атлас для 6-го класу «Загальна географія» який витримує вже восьме перевидання, і щороку стає дедалі досконалішим, наближеним до потреб школи.

    Єдиний в Україні атлас для 6-го класу з назвою «Атлас. Всесвітня історія. Історія України. Інтегрований курс» - ретельно перероблений атлас з історії стародавнього світу для 6-го класу та доповнений темами стародавньої історії України у відповідності до вимог програми 12-річної школи. Загальна концепція атласу будувалася за принципом демонстрації зв’язків стародавньої історії України з історією інших країн.

Атлас зі всесвітньої історії для 10 класу висвітлює події від 1914 до 1939 років, включаючи Першу світову війну, повоєнне облаштування Європи, встановлення тоталітарних і авторитарних режимів. Новим у цьому виданні є дуже докладне відображення територіальних змін, що стались у світі в означений період. Атлас охоплює всі теми, включені в програму з історії, і містить багато довідкового матеріалу. Обкладинку прикрашає репродукція картини Пікассо «Герніка».

Перевидання

Як завжди, ретельно готуючись до нового навчального року, Інститут передових технологій оновив зміст шкільних атласів з географії та історії.

Атлас «Економічна і соціальна географія світу» для 10–11 класів уперше побачив світ у 2002 р. За чотири роки, що пройшли з того часу, світ помітно змінився, і постала потреба серйозного оновлення змісту атласу, що й було зроблено за найновішими статистичними матеріалами. Це видання поки що єдине в Україні, яке картографічно відображує стан сучасного світу в багатьох вимірах. Атлас дає змогу зробити порівняльну характеристику країн світу за різними показниками, при чому окремої уваги надається місцю України в сучасному світі.

З-поміж інших цьогорічних новацій цікавим є перевидання Атласу з історії України для 11 класу. Низку карт, що висвітлюють електоральні настрої сучасних українців доповнено ще однією картою – «Вибори до Верховної Ради України у 2006 р.»

Вважаємо за потрібне нагадати: тільки атласи з історії України видання Інституту передових технологій мають рекомендації Міністерства освіти і науки.

Задля популяризації географічного та історичного знання Інститутом передових технологій запроваджено щорічний розіграш призів «SMS-гра – подарунків гора!», у якій беруть участь усі, хто придбав шкільні атласи. Крім призів від комп’ютера до глобусів і CD-атласів Інституту, організатори зможуть проаналізувати географію їх розповсюдження.

ЗАТ «Інститут передових технологій»

02660, Україна, м. Київ, вул. Попудренка, 54

тел./факс (044) 552-2027 568-5332

www.iat.kiev.ua

E-mail: iat@maps.kiev.ua, iat-antex@ya.ru

Лісовський Гліб Валерійович

Тел./факс (044) 296-7171