Чемпіон світу з боксу Віталій КЛИЧКО закликав представників бізнесу, меценатів та всіх заможних людей України підтримати соціальні програми і проекти, спрямовані на розвиток дитячого масового спорту і фізкультури в державі.

Як передає кореспондент УНІАН, своє прохання відомий спортсмен і політик висловив, виступаючи на презентації  у Харкові соціального проекту благодійної організації “Фонд братів КЛИЧКІВ” під назвою “Клич друзів – граймо разом!”.

“Я звертаюся до всіх керівників компаній і фірм, заможних людей – підтримайте такі проекти, приділяйте увагу дітям – нашому майбутньому”, - сказав В.КЛИЧКО, відкриваючи новий дитячий спортивний майданчик на території загальноосвітньої школи №12 в Червонозаводському районі Харкова.

Відео дня

“Оскільки  перше знайомство зі спортом у дитини відбувається на дитячому майданчику поблизу будинку, - зазначив В.КЛИЧКО, - то й починати потрібно саме звідси”. Засновник Фонду висловив жаль, що “у багатьох мікрорайонах на місці спортмайданчиків з’являються нові будівлі, а діти не мають можливості грати в рухливі ігри на своєму подвір’ї”. За словами В.КЛИЧКА, подібна проблема притаманна не лише мешканцям столиці, а й іншим містам України, і автори проекту “прагнуть створити необхідні умови для того, щоб українська малеча щоденно займатися спортом та оздоровлятися”.

В.КЛИЧКО висловив подяку компанії “Кока-Кола Україна” за її “активну громадську позицію та підтримку проекту”.

У ході відкриття спортивного майданчика відбулися імпровізовані змагання, переможці яких отримали від організаторів з рук відомого спортсмена спеціальні призи, книги Віталія та Володимира КЛИЧКІВ “Наш фітнес”, листівки з автографом чемпіона світу з боксу.

В церемонії презентації проекту “Клич друзів – граймо разом!” взяли участь представники міської влади, регіональний менеджер компанії “Кока-Кола Україна” Даглас ХІЛЛ, відомі в минулому харківські спортсмени: боксери Віктор ДЕМЧЕНКО і Леонід ЗАДОРОЖНИЙ, дзюдоїст Анатолій НОВІКОВ, альпініст Сергій БЕРШОВ.

Довідка УНІАН. Проект Фонду братів КЛИЧКІВ “Клич друзів – граймо разом!” стартував 2005 року у Києві. Його метою є відродження інтересу до спорту серед підлітків, повернення в міську культуру традиції здорового способу життя та створення умов для спільного родинного дозвілля. За останній рік у Києві в рамках проекту збудовано 30 спортивних майданчиків. Продовжуючи цю практику, Фонд братів КЛИЧКІВ спільно з компанією “Кока-Кола Україна” вийшли на всеукраїнський рівень та встановили дитячі спортивні майданчики у 5 обласних центрах України. Майданчики відповідають усім сучасним екологічним вимогам, правилам безпеки та вирізняються стильним і яскравим дизайном. Діти та підлітки від 7 до 17 років можуть не лише скористатися стандартним спорядженням спортмайданчика, але й пограти в баскетбол та настільний теніс.

В.КРАВЧЕНКО.    17.27.  2908.06.