В середу 30 серпня о 15:00 годині відбудеться прес-конференція нового соціального проекту „Стипендія Голови Подільської районної в м. Києві ради” в приміщенні Інформаційного агентства УНІАН (вул. Хрещатик, 4, конференц-зала, 2-й поверх).

В прес-конференції братимуть участь голова Подільської районної  в м. Києві ради та державної адміністрації Євген Романенко, президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна” Петро Таланчук, ректор Інституту підготовки кадрів промисловості Інна Палій, ректор “Інституту Реклами” Микола Ліфінцев, ректор Українського фінансово-економічного інституту Олександр Пшенішнюк.

Метою прес-конференції є презентація новозапочаткованого соціального проекту „Стипендія Голови Подільської районної в м. Києві ради”. Районна влада та ректори університетів м. Києва розуміють необхідність підтримки молоді на даному етапі розвитку України та вважають, що перший крок до дорослого життя та професійної діяльності – це якісна освіта. Нажаль, не всі випускники шкіл мають можливість вступити до вищих навчальних закладів, і молодь Подолу не є виключенням. Саме тому, розуміючи необхідність підтримки молоді району, формування громадянської свідомості та активної життєвої позиції сучасного покоління, в червні місяці почав реалізовуватись даний соціальний проект.

Відео дня

Проект “Стипендія Голови Подільської районної в м. Києві ради” передбачає надання кожним університетом, з яким було укладено відповідну угоду (Університет “Україна”, “Інститут Реклами”, Український фінансово-економічний інститут, Інститут підготовки кадрів промисловості), декількох навчальних місць для найменш соціально захищених випускників шкіл, які цього року не мали змоги з різних причин вступити до ВНЗ. Проект почав діяти на початку літа і завдяки йому 16 випускників шкіл Подільського району вступили в університети та будуть отримувати вищу освіту безкоштовно. Моніторинг та відбір майбутніх студентів здійснювало Управління освіти Подільського району. Така практика стане традиційною в Подільському районі і в наступні роки.

Голова Подільської районної в м. Києві ради та державної адміністрації Євген Романенко вважає, що практика запровадження таких соціальних проектів є ефективною, тому що спрямована на молодь – майбутнє нашої держави. Саме тому її треба впроваджувати і в інших районах міста. Подільська районна в м. Києві державна адміністрація направила офіційний лист Голові Київської міської державної адміністрації Л. Черновецькому з пропозицією впровадити даний проект в м. Києві. 

Голова                                                                                                     Є. Романенко