Голова Міжнародної правозахисної організації "Міжнародна ліга захисту прав громадян України" Едуард БАГІРОВ заявляє, що його переслідують за правозахисну діяльність, та знову вимагає звільнення Петра КОЛЯДИ з посади заступника міністра внутрішніх справ України.

Про це Е.БАГІРОВ заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Е.БАГІРОВ стверджує, що у зв’язку із захистом ним жителя Харцизька (Донецька область) Дмитра ШЕВЧЕНКА, проти якого було порушено кримінальну справу за начебто незаконне зберігання зброї, хоча всі необхідні документи на право мати зброю той мав, проти нього почалися переслідування. Він зазначив, що його “протизаконно” було долучено до цієї справи як свідка. Хоча, як наголошує Е.БАГІРОВ, він є людиною, “яка ніякого відношення до кримінальної справи немає”. Він сказав, що у зв’язку з цим правоохоронці, намагалися провести вилучення документів, очолюваної ним правозахисної організації, в тому числі фінансово-господарських, бухгалтерських. Е.БАГІРОВ стверджує, що міліціонери хотіли забрати документи, які нібито свідчать про неправомірну діяльність, зокрема, П.КОЛЯДИ. Правозахисник також не виключає, що йому можуть підкинути зброю чи наркотики, щоб таким “чином позбавити мене волі”.

Відео дня

У розповсюдженому на прес-конференції листі Е.БАГІРОВА до генерального прокурора України Олександра МЕДВЕДЬКА, зазначається, що є “намагання корумпованих високопосадових працівників МВС України залякати мене та перешкоджати діяльності, очолюваної мною громадської правозахисної організації”. “Якщо їм вдасться позбавити мене волі, то я живим, з місць позбавлення волі не вийду”, - зауважується в листі.

Він нагадав, що на початку серпня звернувся до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням звільнити заступника міністра внутрішніх справ П.КОЛЯДУ, який курує в міністерстві "слідчий блок", за його недбалість у контролі за діями підлеглих. Е.БАГІРОВ у зверненні до глави держави зазначив, зокрема, що, "враховуючи результати здійснених нашою організацією з 2001 р. по 2006 р. заходів, спрямованих на відновлення прав громадян України, що були порушені незаконними діями та бездіяльністю підлеглих начальника СУ МВС України П.КОЛЯДИ, ми можемо стверджувати, що підпорядкований цьому посадовцю апарат не лише належним чином не виконує обов’язків, покладених на нього законом, а також підлеглі П.КОЛЯДІ працівники органу внутрішніх справ України не дотримуються вимог Конституції та Законів України у своїй діяльності".

Як повідомив Е.БАГІРОВ, у відповіді Президента України на це його звернення зазначено, що це не в компетенції глави держави.

Також правозахисник повідомив, що у нього сьогодні відбулася зустріч з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, де йому пообіцяли розібратися в ситуації і, зокрема, щодо переслідування його за правозахисну діяльність.