Керівництво банку «БІГ Енергія» звинувачує російського бізнесмена Костянтина ГРИГОРИШИНА в організації «рейдерського руху» проти банку.

Як заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН член Наглядової ради банку Володимир ПЛЕЧУН, впродовж останніх кількох місяців відносно банку розгорнувся справжній «рейдерський рух», направлений на дискредитацію банку.

Пояснюючи ситуацію, що склалася навколо банку, В.ПЛЕЧУН сказав: «Є один акціонер, який висловлює масу претензій щодо роботи банку «БІГ Енергія», і своїми діями хоче призвести до того, щоб банк або був поставлений на санацію, або взагалі припинив свою роботу».

Відео дня

Він повідомив, що останнім часом проти банку проводиться цілий ряд заходів, які шкодять його репутації. Так, за словами В.ПЛЕЧУНА, днями в Києві біля Центрального залізничного вокзалу кілька чоловік розповсюджували листівки, в яких йшлося про те, що банк «БІГ Енергія» пропонує всім бажаючим стати вкладником банку, і що за це вони одержать 100 грн. на депозитний рахунок. При цьому сам банк ніяких акцій такого роду не проводив. Наступного разу на ім`я керівництва банку було викликано кілька десятків таксі, водії яких говорили, що їм дзвонили з банку і просили приїхати. Водночас сам банк ніяких дзвінків такого роду не здійснював. Пізніше в банк приносили піцу, квіти, приходили мийники акваріумів і так далі, і знову-таки всі говорили, що їм телефонували з банку і просили приїхати. У банку ж заявляють, що нічого подібного не замовляли. Ще через деякий час у газетах, у поїздах метрополітену почали з`являтися оголошення про те, що нібито кошти вкладників банку «БІГ Енергія» перебувають в небезпеці і, щоб їх не втратити, всі бажаючі можуть подзвонити за номером телефону, який додавався нижче.

Коментуючи все вищесказане, В.ПЛЕЧУН відзначив, що «цей чорний піар і ці дії ... викликають сміх, і за великим рахунком вони ні на що не вплинуть».

Він також зазначив, що на сьогодні банк «БІГ Енергія» є достатньо стабільною фінансовою установою, і що у вкладників немає причин переживати за свої заощадження.

В.ПЛЕЧУН також заявив, що організатором цих «рейдерських атак» на банк є К.ГРИГОРИШИН.

«Я можу відразу назвати, хто це робить - це робить вам, напевно, відомий Костянтин ГРИГОРИШИН. Це його дії, це дії тих рейдерів московських, яких він сюди найняв», - сказав банкір.

Він повідомив, що на сьогоднішній день К.ГРИГОРИШИН напряму не є акціонером ВАТ Банк «БІГ Енергія», при цьому опосередковано володіє близько 30% акцій банку через зв`язані підприємства.

За словами В.ПЛЕЧУНА, акціонери банку неодноразово пропонували К.ГРИГОРИШИНУ викупити його частку, але він не погоджується.

Як відзначив В.ПЛЕЧУН, банк виступає за те, щоб всі спірні питання, що виникають між акціонерами банку, розв`язувалися цивілізовано в судовому порядку. Він зазначив, що банк вже звертався з листом в Асоціацію українських банків і Національний банк України, щоб вони висловили свою думку з цього приводу і дали оцінку «рейдерській кампанії, що розгорнулася проти банку «БІГ Енергія» . Відповідь банк планує одержати вже на початку наступного тижня.

Довідка УНІАН. ВАТ Банк «БІГ Енергія» (м. Київ) зареєстрований Національним банком України у вересні 1993 року.

Активи банку на кінець першого півріччя ц.р. становили 984 млн. 669 тис. грн., зобов`язання - 835 млн. 928 тис. грн., власний капітал - 148 млн. 741 тис. грн., статутний капітал банку на 30 червня ц.р. становив 100 млн. грн.

Чистий прибуток банку «БІГ Енергія» в першому півріччі 2006 року становив 968 тис. грн.

На кінець червня 2006 року ніхто з акціонерів банку не володів більше 10% акцій.

При цьому серед акціонерів банку: ВАТ "Сумське НВО ім. М.В.Фрунзе", ВАТ «Полтаваобленерго», ВАТ “Львівобленерго”, ВАТ «Запорізький кабельний завод», ВАТ «Запоріжтрансформатор», ВАТ «Запорізький завод феросплавів» і ряд інших підприємств.