Міністерство освіти і науки України на 100% забезпечить підручниками учнів старших класів, які вчитимуться за 12-річною шкільною програмою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Андрій КУДІН.

Він нагадав, що, відповідно до нової програми навчання, школярі, які в цьому навчальному році розпочнуть навчання в 6-му класі, перші закінчуватимуть школу за 12 річною програмою.

Відео дня

“На сьогоднішній день всі зобов’язання, які взяло на себе Міністерство освіти і науки, виконано - вже надруковано 73 найменування (56 - для шкіл з українською мовою навчання, 17 - для шкіл з російською мовою навчання) загальним накладом 6 млн. 585, 75 тис. примірників, що складає 100% від потреби в підручниках, які йдуть до 6 класу”, - сказав А.КУДІН.

Він відзначив, що на даний час поліграфічні підприємства додруковують ще 20% накладу підручників для 6-го класу для вчителів, методистів та шкільного бібліотечного і резервного фондів, а також підручники для професійно-технічних та вищих навчальних закладів, для спеціальних шкіл та шкіл з мовами національних меншин, навчально-методичну літературу та здійснюють додрук підручників для 9-11 класів.

А.КУДІН поінформував, що, виходячи із графіків виготовлення підручників, Міністерство освіти і науки України своєчасно доставляє навчальну літературу до обласних книжкових баз. Станом на 15 серпня в обласні управління освіти направлено 5 млн. 498 тис. примірників, що становить 83% від накладу.

“Звертаємось до батьків: не поспішайте купувати підручники для учнів 6 класів! Всі учні 6-х класів будуть забезпечені навчальною літературою стовідсотково”, - наголосив А.КУДІН.

Він також звернувся до правоохоронних органів з проханням виявляти випадки продажу шкільних підручників, виданих за державним замовленням, на базарах і застосовувати до порушників відповідні дії, згідно з чинним законодавством. “Ця книга не є предметом купівлі-продажу – вона не є товаром”, - наголосив він.

Крім того, А.КУДІН звернувся до громадськості з проханням негайно інформувати Міністерство освіти і науки і правоохоронні органи щодо фактів незаконного продажу підручників, виданих за державні кошти, а також несвоєчасного забезпечення підручниками учнів 6-класів. За його словами, з питань своєчасного забезпечення підручниками учнів 6-класів в міністерстві працює гаряча лінія Міністерства освіти і науки України: 8-044-486-55-18.

А.КУДІН зауважив, що за результатами Всеукраїнського конкурсу рукописів підручників для 6-х класів навчальних закладів системи загальної середньої освіти у Міністерстві освіти і науки України було проведено тендер на виконання державного замовлення з видання підручників. Переможцями стали 20 із 25 видавництв, які подали заявки на участь у тендері. В цілому на друкування підручників виділено 95 млн. 827 тис. 900 грн.

Він також зауважив, що у 2006/2007 навчальному році Міністерство освіти і науки України планує здійснити заходи щодо забезпечення шкільних бібліотек серіями книг “Шкільна бібліотека” з урахуванням вимог програм 12-річної школи та створення національної комп’ютерної бази даних “Підручник” та формування і впорядкування електронного каталогу видань у галузі освіти.