Тарифи на житлово-комунальні послуги в Харківській області незабаром можуть зрости в 2 - 2,2 рази.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, за інформацією начальника головного управління житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОДА Андрія БЕСАРАБА, на сьогоднішній день лише в декількох районах і містах Харківської області тарифи на послуги ЖКГ відповідають їх собівартості.

Зокрема, тілише на 5 з 23 теплогенеруючих підприємствах тарифи приведені у відповідність з витратами: у Новій Водолазі, Ізюмі, Близнюківському, Краснокутському районі, в деяких населених пунктах Дергачівського району, а також містах обласного підпорядкування Куп’янську та Люботині. Приблизно така ж статистика і по підприємствах, які забезпечують водовідведення, водопостачання, відповідають за утримання житла.

Відео дня

За словами А.БЕСАРАБА, завтра, 15 серпня, в Мінпаливенерго пройде нарада, на якій розглядатимуться питання погашення заборгованості за поставлений природний газ теплогенеруючим підприємствам. Він також нагадав, що на сьогоднішні найбільшим боржником НАК "Нафтогаз України" серед комунальних підприємств є КП "Харківські теплові мережі". Борг цього підприємства становить близько 140 млн. грн.

Одним з виходів із ситуації, що склалася, А.БЕСАРАБ бачить в реструктуризації заборгованості харківських тепломереж на термін до 5 років і приведення тарифів на тепло у відповідність з витратами на його виробництво. Він також не виключив, що ціна за обігрів 1 кв. метра може підвищитися в 2,2 рази. Підвищення найімовірніше торкнеться інших видів комунальних послуг.

“На скільки - потрібно дивитися по кожному конкретному підприємству, - сказав А.БЕСАРАБ, - а в середньому по області тарифи можуть збільшитися приблизно у 2 рази".